Nieuws
‘Katholieke volkssport’
Eduard Sloot
vrijdag 19 augustus 2022 om 04:22
In aanloop naar de La Vuelta presenteert de Grote Kerk in Breda vanaf 1 juli 2022 de tentoonstelling 'Koerstrui in de kerk'. De tentoonstelling bestaat uit de grootste verzameling wielertricots ter wereld. Deze is in handen van de Brabantse verzamelaar Henk Theuns. Op de voorgrond het shirt dat Tom Simpson droeg op de Mont Ventoux in 1967 waar hij na tweemaal te zijn gevallen, naar het ziekenhuis werd vervoerd alwaar hij helaas overleed
In aanloop naar de La Vuelta presenteert de Grote Kerk in Breda vanaf 1 juli 2022 de tentoonstelling 'Koerstrui in de kerk'. De tentoonstelling bestaat uit de grootste verzameling wielertricots ter wereld. Deze is in handen van de Brabantse verzamelaar Henk Theuns. Op de voorgrond het shirt dat Tom Simpson droeg op de Mont Ventoux in 1967 waar hij na tweemaal te zijn gevallen, naar het ziekenhuis werd vervoerd alwaar hij helaas overleed beeld ANP / gerda beekers

Renners Vuelta gaan zondag door de Grote Kerk van Breda

pagina 6

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

President Peru aangehouden vanwege ‘rebellie’

De president van Peru, Pedro Castillo, is aangehouden en door justitie beschuldigd van ‘rebellie.’ Castillo’s plaatsvervangster Dina Boluarte is inmiddels beëdigd als opvolger.

Afbeelding

Onderzoek: voedselverpakkingen afhaalzaken amper gerecycled

Voedselverpakkingen om mee te nemen worden nauwelijks gerecycled: zo’n 85 procent belandt in de verbrandingsoven, constateert Natuur & Milieu in een onderzoek.

Afbeelding

Ambulance gestolen in Utrecht, botst daarna tegen meerdere auto’s

In Utrecht heeft iemand woensdagavond een ambulance gestolen en is er vervolgens mee gebotst tegen meerdere auto’s. De politie, die de dader wist in te rekenen, bevestigt berichtgeving hierover door Hart van Nederland.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.

Afbeelding

Peter Rehwinkel waarnemend burgemeester gemeente Voorne aan Zee

Peter Rehwinkel wordt per 1 januari waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Voorne aan Zee, meldt de provincie Zuid-Holland woensdag. De nieuwe gemeente wordt vanaf die datum gevormd door het samengaan van de huidige gemeenten Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne.

Afbeelding

Nederland verbruikte 17 procent minder gas, EU-doel ruim gehaald

Nederlandse huishoudens en bedrijven hebben van juli tot en met oktober 17 procent minder aardgas verbruikt dan in dezelfde periode vorig jaar.