Notenburgers

Achtergrond
Zelfgemaakt zijn burgers het lekkerst, ook deze vegetarische notenburgers.
voedingscentrum
vrijdag 19 augustus 2022 om 04:21
Notenburger
Notenburger beeld voedingscentrum

bereiding

Rooster de boterham krokant en maal hem grof. Hak de noten klein. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Klop het ei los en roer er de tahin of pindakaas door. Meng het broodkruim, het eimengsel, de helft van de bosui en de noten. Voeg eventueel een paar lepels melk toe. Vorm er 2 schijven van en laat ze afgedekt in de koelkast een half uur opstijven. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar. Was de courgettes en schaaf ze in dunne plakken. Meng de olie erdoor. Grill de plakken courgette in een grillpan gaar. Bak de notenburgers in de hete margarine in circa 6 minuten gaar en lichtbruin. Was de kruiden en knip ze klein. Breng de melk aan de kook. Maak van de gare aardappelen met hete melk, de k..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Brussel komt met regels om verpakkingsafval fors te verminderen

De Europese Unie komt met voorstellen om de berg afval van verpakkingsmaterialen te verminderen. Het gaat om het terugbrengen van de afvalberg die ontstaat door onder meer gebruikte koffiepads, boodschappentassen en wegwerpwaterflessen.

Afbeelding

Ruim 3,8 miljoen mensen zien Oranje winnen van Qatar

Het derde en laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK voetbal is dinsdagmiddag door ruim 3,8 miljoen mensen bekeken. Dat is een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden die rond de 4,3 miljoen kijkers trokken, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Afbeelding

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.

Afbeelding

Fabrieken in China draaien veel minder hard door coronalockdowns

Het strenge coronabeleid in China laat duidelijk zijn sporen na in de industrie van de tweede economie van de wereld. De bedrijvigheid in de industrie ging in november voor de tweede maand op rij omlaag.

Afbeelding

Aziatische beurzen licht hoger in afwachting toespraak Fed-baas

De Aziatische aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal houden.

Afbeelding

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in oktober

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen lagen in oktober bijna 21 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.