Rabobank: gesprek met Remkes was ‘superconstructief’

Nieuws
De Rabobank heeft ‘een superconstructief gesprek’ gevoerd met stikstofbemiddelaar Johan Remkes, zegt een woordvoerster van de bank na afloop van de bijeenkomst. ‘Over en weer is er goed gepraat over het verdienmodel van de boer. Er is ook wel gesproken over het perspectief van de boer, omdat veel klanten van ons nu in onzekerheid zitten’, aldus de zegsvrouw.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 17:17
Afbeelding
beeld anp

Rabobank kreeg de afgelopen tijd flinke kritiek vanwege zijn rol in de financiering van de landbouw. Onlangs gaf de bank aan zelf met gemengde gevoelens terug te kijken op het Nederlandse landbouwbeleid van steeds verdere schaalvergroting in de afgelopen decennia, waarvoor Rabobank veel leningen verschafte. Die focus op steeds intensievere veeteelt en landbouw leidde onder meer tot de problemen met stikstof in natuurgebieden.

Volgens de woordvoerster van de bank is er onder meer gesproken over de financiering van de omslag naar duurzame landbouw. ‘Daar blijven wij over in gesprek. Er gaan boeren stoppen, er gaan boeren extensiveren, er gaan boeren verplaatsen, innoveren en verduurzamen. Op alle vijf de punten willen wij boeren helpen’, aldus de woordvoerster. ‘Maar wij hebben ook echt wel onze steun uitgesproken aan het kabinetsbeleid’, voegt ze daaraan toe.

Volgens haar worden de belangen van boeren door de Rabobank voldoende behartigd in de stikstofdiscussie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..