Ben & Jerry’s gaat voor inkoop cacao samenwerken met Tony’s

Nieuws
IJsmerk Ben & Jerry’s gaat samenwerken met chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. Zo wil Ben & Jerry’s ervoor zorgen dat de cacao die wordt gebruikt voor de chocolade in het ijs volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en andere misstanden. Ook komen de merken door de nieuwe samenwerking met enkele nieuwe smaken, waarin het ijs en de chocolade gecombineerd worden.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 10:00
Afbeelding
beeld anp

Ben & Jerry’s werkte al met fairtradechocolade, maar gaat door de nieuwe manier van inkopen via een initiatief van Tony’s Chocolonely meer premie betalen om ‘coöperaties verder te ondersteunen’. Volgens de bedrijven is het initiatief er vooral op gericht om een einde te maken aan misstanden in de cacao-industrie in Ghana en Ivoorkust.

Ben & Jerry’s heeft ondertussen onenigheid met moederconcern Unilever, dat besloot de activiteiten van het ijsmerk in Israël te verkopen. Daar was Ben & Jerry’s het niet mee eens. Het bedrijf heeft aangekondigd naar de rechter te stappen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse filmmaker Wolfgang Kohlhaase (91) overleden

De Duitse regisseur Wolfgang Kohlhaase is op 91-jarige leeftijd overleden. De filmmaker was een van de bekendste en meest productieve scenarioschrijvers van de voormalige DDR. Hij maakte onder meer de films Solo Sunny en Berlin - Ecke Schönhauser.

Afbeelding

Farmers Defence Force: onteigening moet van tafel

‘De onteigening van boeren moet van tafel. De gedwongen uitkoping laten wij niet gebeuren.’ Dat zegt voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) woensdagavond na een bijeenkomst van de actiegroep in Nijkerk.

Afbeelding

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw een raket afgevuurd. Volgens Japan en Zuid-Korea gaat het mogelijk om een ballistische raket.

Afbeelding

Lula krijgt opnieuw steun van afgevallen presidentskandidaat

De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft in de race om het presidentschap een steunbetuiging ontvangen van senator Simone Tebet. Zij werd zondag bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen derde en viel af.

Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.