Ben & Jerry’s gaat voor inkoop cacao samenwerken met Tony’s

Nieuws
IJsmerk Ben & Jerry’s gaat samenwerken met chocoladefabrikant Tony’s Chocolonely bij het inkopen van cacao. Zo wil Ben & Jerry’s ervoor zorgen dat de cacao die wordt gebruikt voor de chocolade in het ijs volledig is geproduceerd zonder kinderarbeid en andere misstanden. Ook komen de merken door de nieuwe samenwerking met enkele nieuwe smaken, waarin het ijs en de chocolade gecombineerd worden.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 10:00
Afbeelding
beeld anp

Ben & Jerry’s werkte al met fairtradechocolade, maar gaat door de nieuwe manier van inkopen via een initiatief van Tony’s Chocolonely meer premie betalen om ‘coöperaties verder te ondersteunen’. Volgens de bedrijven is het initiatief er vooral op gericht om een einde te maken aan misstanden in de cacao-industrie in Ghana en Ivoorkust.

Ben & Jerry’s heeft ondertussen onenigheid met moederconcern Unilever, dat besloot de activiteiten van het ijsmerk in Israël te verkopen. Daar was Ben & Jerry’s het niet mee eens. Het bedrijf heeft aangekondigd naar de rechter te stappen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.