Fintechbedrijf Adyen groei stevig door

Nieuws
Fintechbedrijf Adyen heeft de stijgende lijn in de eerste zes maanden van het jaar weten vast te houden. Het betalingsbedrijf dat voor verschillende grote bedrijven de betalingen afwikkelt, waaronder Spotify, Hunkemöller, Microsoft en Rituals, zag de omzet in de meetperiode met 37 procent stijgen op jaarbasis. De winst steeg met 38 procent.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 08:35
Afbeelding
beeld anp

Waar de betalingsverwerker vooral bij onlinebetalingen sterk is, groeit Adyen ook sterk bij de verwerking van pinbetalingen in fysieke winkels. Het verwerkte bedrag daarvan verdubbelde haast en is ongeveer een zevende van de totale haast 346 miljard euro die aan betalingen werd verwerkt. Dat komt omdat steeds meer bedrijven investeren in één betalingsproces voor zowel online als in winkels.

Adyen investeert hier veel in en ziet ook de nodige kansen bij het midden- en kleinbedrijf. Zo investeerde het Amsterdamse bedrijf in de ontwikkeling van eigen betalingsterminals en maakte het de Apple-functie Tap to Pay, waarbij een iPhone als betalingsterminal kan dienen, snel beschikbaar.

Het totaal verwerkte bedrag lag 60 procent hoger. Veel groei was er bijvoorbeeld in de reissector, nu veel coronabeperkingen wereldwijd zijn opgeheven. De meeste groei kwam bij Adyen zoals altijd van bestaande klanten. Die zijn ook erg trouw aan het betalingsbedrijf. Adyen zette een omzet van 608,5 miljoen euro in de boeken. De nettowinst kwam uit op 282,1 miljoen euro.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigen ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) aan.

Afbeelding

Bloomberg: Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Forse dagwinst voor hoofdindex Amsterdam door optimisme beleggers

De hoofdindex op de beurs in Amsterdam is dinsdag fors hoger gesloten. De AEX eindigde de handelsdag met een plus van 3,7 procent. Het sentiment werd geholpen door de hoop bij beleggers dat de Amerikaanse centrale bank het mogelijk wat rustiger aan gaat doen met het verhogen va..

Afbeelding

Biden springt weer in de bres voor recht op abortus

Honderd dagen nadat de hoogste Amerikaanse rechters een einde maakten aan het landelijk recht op abortus, kondigt president Joe Biden nieuwe maatregelen aan om de toegang tot abortus zoveel mogelijk te beschermen.

Afbeelding

Schiphol: donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden

Luchthaven Schiphol maakt donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden voor beveiligingspersoneel, zegt Schiphol-bestuurder Hanne Buis tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. Het gaat dan onder meer om betere roosters, betere rustruimtes en ook meer salaris.

Afbeelding

Kaag niet enthousiast over meer gezamenlijk lenen in EU

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is weinig enthousiast over stemmen die in Brussel opgaan om als EU opnieuw gezamenlijk te gaan lenen om de energiecrisis te bestrijden.