Netflix van plan downloads te weren bij advertentie-abonnement

Nieuws
De Amerikaanse streamingdienst Netflix is van plan om het downloaden van films en series op telefoons of tablets niet toe staan voor gebruikers van een goedkoper abonnement met reclames waar het bedrijf aan werkt. Dat blijkt uit software gevonden in de appversie voor de iPhone. In de reguliere abonnementen die de dienst nu aanbiedt, kunnen wel afleveringen of films gedownload worden.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 08:27
Afbeelding
beeld anp

In de app waren bijvoorbeeld al berichten te lezen dat downloads ‘beschikbaar waren op alle abonnementen behalve Netflix met advertenties’, ontdekte software-ontwikkelaar Steve Moser, die dat aan persbureau Bloomberg meldde. Dit bericht lijkt ook te suggereren dat gebruikers advertenties niet kunnen overslaan. Ook kunnen andere bepaalde functies niet gebruikt worden als een advertentie te zien is.

Netflix wilde nog niet direct reageren op de stap. De streamingdienst komt begin volgend jaar met een abonnement met advertenties, waar het jarenlang juist weg van bleef. Netflix probeert op deze manier de daling in het aantal gebruikers te stoppen. De concurrentie van andere streamingdiensten, zoals Disney+, HBO Max en Amazon Prime, is de laatste tijd toegenomen en daar had Netflix last van.

Klanten trekken

Met het goedkopere abonnement met reclames wil Netflix klanten aan boord houden en nieuwe klanten trekken die alle streamingdiensten gezamenlijk te duur vinden worden. Door aan dat abonnement beperkingen te verbinden hoopt Netflix dat zij op den duur toch willen gaan betalen voor hun abonnement.

Andere streamingdiensten, zoals het in Nederland niet beschikbare Hulu en de Amerikaanse versie van HBO Max, hebben al abonnementen met advertenties om gebruikers binnen te halen. Disney+ werkt ook aan een goedkoper abonnement met reclames.

Of de plannen daadwerkelijk helemaal doorgaan zoals het nu lijkt, is nog de vraag. Netflix heeft al wel eerder aangegeven dat niet alle content die nu te zien is op de betaalde abonnementen ook meegaat naar het advertentie-abonnement.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gratis ontbijt op 500 basisscholen met veel kwetsbare leerlingen

Leerlingen van vijfhonderd basisscholen krijgen per direct een schoolontbijt aangeboden, kondigen ministers Carola Schouten (Armoedebeleid) en Dennis Wiersma (Onderwijs) aan.

Afbeelding

Bloomberg: Musk is toch bereid Twitter te kopen voor 44 miljard

Tesla-topman Elon Musk is nu toch bereid Twitter te kopen voor dezelfde prijs die hij eerder had geboden. De miljardair heeft dat in een brief aan het bestuur van Twitter aangegeven, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Afbeelding

Forse dagwinst voor hoofdindex Amsterdam door optimisme beleggers

De hoofdindex op de beurs in Amsterdam is dinsdag fors hoger gesloten. De AEX eindigde de handelsdag met een plus van 3,7 procent. Het sentiment werd geholpen door de hoop bij beleggers dat de Amerikaanse centrale bank het mogelijk wat rustiger aan gaat doen met het verhogen va..

Afbeelding

Biden springt weer in de bres voor recht op abortus

Honderd dagen nadat de hoogste Amerikaanse rechters een einde maakten aan het landelijk recht op abortus, kondigt president Joe Biden nieuwe maatregelen aan om de toegang tot abortus zoveel mogelijk te beschermen.

Afbeelding

Schiphol: donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden

Luchthaven Schiphol maakt donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden voor beveiligingspersoneel, zegt Schiphol-bestuurder Hanne Buis tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. Het gaat dan onder meer om betere roosters, betere rustruimtes en ook meer salaris.

Afbeelding

Kaag niet enthousiast over meer gezamenlijk lenen in EU

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is weinig enthousiast over stemmen die in Brussel opgaan om als EU opnieuw gezamenlijk te gaan lenen om de energiecrisis te bestrijden.