Tencent uitblinker op lagere Hongkongse beurs na resultaten

Nieuws
Tencent behoorde donderdag tot de sterkste stijgers op de aandelenbeurs in Hongkong. Het Chinese internet- en gamesbedrijf boekte voor het eerst minder omzet en zag de winst ruimschoots halveren in het afgelopen kwartaal door de verslechterde economische omstandigheden in China. Beleggers wisten echter moed te putten uit de kostenmaatregelen van het bedrijf. Zo werd het personeelsbestand met bijna 5 procent verminderd. Ook verwacht Tencent volgend jaar weer te groeien. Het aandeel won dik 3 procent.
anp
donderdag 18 augustus 2022 om 07:36
Afbeelding
beeld anp

De stemming op de Aziatische markten was negatief na de koersverliezen op Wall Street. Beleggers verwerkten de notulen van de laatste rentevergadering van de Federal Reserve. Daaruit bleek dat de Amerikaanse centrale bank vastbesloten is om de rente verder te verhogen. Ook zal het volgens de beleidsmakers nog wel even duren voordat de ‘onaanvaardbaar hoge’ inflatie terug is op het niveau van rond de 2 procent.

De beurs in Shanghai daalde 0,5 procent. Economen van de Japanse bank Nomura hebben hun groeiverwachtingen voor de Chinese economie dit jaar verder teruggeschroefd naar 2,8 procent. Ook de Amerikaanse bank Goldman Sachs werd negatiever over China en verlaagde de groeiprognose naar 3,3 procent vanwege de aanhoudende vastgoedcrisis in het land. Beijing hanteert een groeidoel van 5,5 procent voor dit jaar, maar overheidsfunctionarissen hebben al laten doorschemeren dat het doel waarschijnlijk niet gehaald zal worden.

De Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,6 procent. De Chinese projectontwikkelaar Country Garden zakte 5 procent na een winstalarm. Het bedrijf waarschuwde dat de winst in de eerste jaarhelft mogelijk met 70 procent is gekelderd door de problemen in de vastgoedsector. De Nikkei in Tokio zakte 0,9 procent en de Kospi in Seoul daalde 0,5 procent. In Sydney stond de All Ordinaries 0,3 procent in de min.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ierse minister Donohoe formeel herkozen als Eurogroepvoorzitter

De EU-ministers van de eurolanden (Eurogroep) hebben formeel de Ier Paschal Donohoe voor een tweede termijn als hun voorzitter aangesteld. Hoewel Donohoe binnenkort een andere functie binnen de Ierse regering krijgt, kan hij nog 2,5 jaar aanblijven.

Afbeelding

VVD vindt aangifte tegen Wiersma om weekendscholen ‘bizar’

Kamerlid Mariëlle Paul van de VVD vindt het ‘tamelijk bizar’ dat honderden moskeeën en islamitische organisaties aangifte hebben gedaan tegen onderwijsminister en haar partijgenoot Dennis Wiersma.

Afbeelding

Schiphol Group verkoopt resterende aandelen Aéroports des Paris

Luchthavenbedrijf Schiphol Group gaat zijn resterende aandelen in het Franse Aéroports des Paris (ADP) verkopen. Het gaat om een belang van bijna 3,9 procent dat Schiphol nog heeft in de uitbater van onder meer de grote Parijse luchthaven Charles de Gaulle.

Afbeelding

Kaag bepleit dialoog voor oplossing marktverstorende subsidies VS

Minister Sigrid Kaag van Financiën wil het liefst dat de EU in gesprek met de Amerikanen een oplossing kan vinden voor marktverstorende groene subsidies die Washington volgende maand invoert.

Afbeelding

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge..

Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.