Wall Street met verlies de handel uit na publicatie Fed-notulen

Nieuws
De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met verliezen de handel uitgegaan. Beleggers reageerden onder andere op de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Daarin viel te lezen dat de centralebankenkoepel in de VS vastberaden blijft om de rente te verhogen om de inflatie te beteugelen, waarbij beleidsmakers zich bewust zijn van de risico’s van te snelle rentestappen.
anp
woensdag 17 augustus 2022 om 22:19
Afbeelding
beeld anp

De leidende Dow-Jonesindex ging met een verlies van 0,5 procent de handel uit op 33.980,32 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4274,04 punten. Techgraadmeter Nasdaq verloor 1,3 procent tot 12.938,13 punten.

De voorbije weken lijkt de inflatiedruk in de VS wat minder te worden, onder andere door de gedaalde energieprijzen. De gezakte olieprijzen zullen volgens de Fed-bestuurders niet voldoende zijn om de algehele inflatie te verlagen. De dalende vraag kan dat wel, zo viel te lezen.

Target

Bij de bedrijven was er onder andere aandacht voor Target dat met cijfers kwam. De warenhuisketen zag de kwartaalwinst met bijna 90 procent dalen vanwege maatregelen om overtollige voorraden kwijt te raken. Het bedrijf had al gewaarschuwd voor mindere resultaten, maar die bleken nog zwakker dan voorzien. Het aandeel leverde 2,7 procent in.

De Engelse voetbalclub Manchester United, die een notering heeft in New York, won 7 procent. Miljardair en Tesla-topman Elon Musk zorgde kortstondig voor ophef door via Twitter te laten weten Manchester United te kopen. Later verduidelijkte de rijkste man ter wereld echter dat het gaat om een langlopende grap op de berichtendienst en dat hij geen sportteams koopt.

Olieprijzen

Daarna mengde de Britse miljardair Jim Ratcliffe zich in de discussie over de toekomst van de voetbalclub na verhalen dat de huidige eigenaar, de familie Glazer een deel van de club zou willen verkopen. Ratcliffe, de grote man achter chemieconcern Ineos, zou volgens de Britse krant The Times wel oren hebben naar een overname.

Bed Bath & Beyond zette de opmars voort en klom krap 12 procent. De winkelketen voor huishoudelijke artikelen werd een dag eerder al bijna een derde meer waard. Particuliere beleggers die actief zijn op sociale media storten zich massaal op het aandeel.

De euro was 1,0180 dollar waard, tegen 1,0164 dollar eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent tot 87,72 dollar. Brentolie kostte 1 procent meer op 93,30 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Media: Europees akkoord in zicht voor prijsplafond Russische olie

Een langverwacht akkoord over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd, is in zicht, melden bronnen aan persbureau Reuters.

Afbeelding

Negen aanhoudingen in Amsterdam na onrust om winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Daarbij zijn negen mensen aangehouden, onder wie vijf minderjarigen, laat de politie weten.

Afbeelding

CBS: bijna 7 procent kinderen groeit op met armoederisico

Van de 891.000 mensen uit een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens, was vorig jaar bijna een kwart (209.000) een minderjarig kind. Dat betekent dat 6,6 procent van alle kinderen leeft met een armoederisico.

Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.