Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

Nieuws
Target behoorde woensdag tot de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen zag de kwartaalwinst met bijna 90 procent dalen vanwege maatregelen om overtollige voorraden kwijt te raken. Target had zijn verwachtingen afgelopen kwartaal al eerder verlaagd, maar presteerde desondanks toch nog slechter dan kenners hadden verwacht. De totale omzet nam wel licht toe dankzij prijsverhogingen. Het aandeel verloor bijna 5 procent.
anp
woensdag 17 augustus 2022 om 15:59
Afbeelding
beeld anp

Dinsdag lieten de winkelbedrijven, waaronder Target, stevige koerswinsten zien op Wall Street dankzij beter dan verwachte kwartaalberichten van supermarktconcern Walmart en bouwmarktketen Home Depot. Doe-het-zelf-concern Lowe’s, dat voorbeurs met cijfers kwam, dikte 1,5 procent aan. Het bedrijf boekte meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen.

Beleggers reageerden daarnaast op de Amerikaanse winkelverkopen. Die waren in juli even hoog als in de voorgaande maand, terwijl economen op een lichte stijging hadden gerekend.

Renteverhogingen

Ook wordt nog uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag worden vrijgegeven. Bij de vergaderingsnotulen zal vooral worden gelet op signalen van de centrale bankiers over de omvang van toekomstige renteverhogingen om de inflatie te beteugelen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,5 procent lager op 33.975 punten. De brede S&P 500 zakte 0,7 procent tot 4273 punten en techgraadmeter Nasdaq daalde 0,9 procent tot 12.981 punten.

Manchester United

De Engelse voetbalclub Manchester United, die een notering heeft in New York, steeg 4,1 procent. Miljardair en Tesla-topman Elon Musk liet op Twitter weten Manchester United te kopen. Later verduidelijkte de rijkste man ter wereld echter dat het gaat om een langlopende grap op de berichtendiensten en dat hij geen sportteams koopt.

Bed Bath & Beyond zette de opmars voort en klom 38 procent. De winkelketen voor huishoudelijke artikelen werd een dag eerder al bijna een derde meer waard. Particuliere beleggers die actief zijn op sociale media storten zich massaal op het aandeel nadat bekend werd dat GameStop-voorzitter Ryan Cohan met opties speculeert op een koersstijging van het aandeel. Zijn gamewinkelketen was eerder zelf onderdeel van een soortgelijke hype onder hobbybeleggers.

De euro was 1,0164 dollar waard, tegen 1,0192 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,7 procent in prijs tot 87,12 dollar. Brent-olie kostte 0,3 procent meer op 92,58 dollar per vat.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rapport: NL-Alert om overbelaste 112 tijdens storm kwam laat

Het duurde ongeveer anderhalf uur voordat er een NL-Alert werd verstuurd toen eerder dit jaar het alarmnummer 112 overbelast raakte tijdens storm Eunice.

Afbeelding

Primeur voor Oost-Europa: Slovenië opent huwelijk voor homo’s

Als eerste Oost-Europese land heeft Slovenië het huwelijk opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht. Het Sloveense parlement legaliseerde het zogenoemde homohuwelijk en adoptie door gays.

Afbeelding

Piloten Lufthansa-dochter Eurowings gaan donderdag staken

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings willen donderdag gaan staken. Volgens pilotenvakbond Cockpit proberen ze op die manier aan te dringen op onder meer extra vrije dagen en langere rusttijden.

Afbeelding

Lagarde: inflatie eurozone heeft mogelijk piek nog niet bereikt

De inflatie in de eurozone heeft mogelijk zijn piek nog niet bereikt. Dat volgt uit opmerkingen van president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB). Zij vindt het lastig te voorspellen of het algehele prijspeil nog verder gaat oplopen of niet.

Afbeelding

Moskou waarschuwt voor directe oorlog tussen VS en Rusland

De Russische regering heeft gewaarschuwd dat de massale wapenleveranties en het verstrekken van inlichtingen door vooral de Verenigde Staten aan Oekraïne het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO naderbij brengt.

Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.