British Steel verhoogt prijzen vanwege energiecrisis

Nieuws
British Steel, een van de belangrijkste staalproducenten in het Verenigd Koninkrijk, verhoogt de prijzen voor sommige staalproducten vanwege de stijgende energiekosten. De marges van producenten in Europa staan al langer onder druk sinds energie nog duurder is geworden als gevolg van de oorlog in Oekraïne.
anp
dinsdag 16 augustus 2022 om 20:54
Afbeelding
beeld anp

Staal dat gebruikt wordt voor de bouw wordt straks naar verluidt zo’n tien procent duurder. Afnemers moeten dan 100 pond meer betalen per ton staal, omgerekend bijna 120 euro meer, zei een woordvoerder van de onderneming. In maart verhoogde British Steel de prijzen van dit type staal al met 250 pond per ton. Dat was toen ongeveer een stijging van een kwart ten opzichte van de vorige staalprijs, meldden Britse media.

De Europese industrie gaat momenteel gebukt onder fors hogere energiekosten. Dinsdag stegen de Europese gasprijzen naar het hoogste niveau in zes maanden tijd. Daarmee nam de vrees voor een recessie verder toe. Diverse Europese landen houden rekening met een tekort aan energie deze winter, omdat Rusland de gasleveringen sterk heeft teruggeschroefd. De belangrijke gaspijpleiding Nord Stream 1 functioneert momenteel maar op 20 procent van de capaciteit.

Sommige producenten verlagen in reactie hierop al de productie of nemen meer drastische maatregelen, zoals de van oorsprong Belgische metalenproducent Nyrstar die zijn zinksmelterij in Budel sluit vanwege de hoge energiekosten. De installatie is een van de grootste van zijn soort in Europa. Andere bedrijven proberen de kosten door te berekenen aan klanten, zoals British Steel dus doet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.

Afbeelding

Minister Yesilgöz: tapsysteem politie is vooralsnog wel werkbaar

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz erkent dat er problemen zijn met de tapsystemen van de politie, maar zegt dat er vooralsnog mee te werken is.

Afbeelding

Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Russische troepen trekken zich volgens zowel Kiev als informatie van de Russische strijdkrachten terug in een regio circa 100 kilometer ten noordoosten van de stad Cherson als gevolg van een Oekraïens offensief in de streek.

Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.

Afbeelding

Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

De hoge prijzen van de laatste tijd raken Nederlanders hard en zorgen voor veel geldzorgen. Vakbond FNV heeft onderzoek gedaan onder ruim 28.000 van zijn leden en noemt de uitkomst ‘schokkend’.