The Harbour Club in Amsterdam gesloten door gemeente

Nieuws
De gemeente Amsterdam heeft dinsdag de horecazaak The Harbour Club aan de Cruquiusweg in Amsterdam-Oost gesloten. In de nacht van 9 op 10 augustus was er bij het horeca-etablissement een explosie. De locoburgemeester heeft het besluit genomen vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde, aldus de gemeente. De maatregel geldt voor zes maanden.
anp
dinsdag 16 augustus 2022 om 17:19
Afbeelding
beeld anp

The Harbour Club zegt geschokt kennis te hebben genomen van het besluit van de gemeente. Ook is de horecazaak verbaasd dat de gemeente het besluit zeven dagen na de ontploffing nam. "De afgelopen week waren wij zonder enig probleem geopend. Daarnaast betreuren wij het feit dat dit besluit zonder enige onderbouwing naar ons toe is genomen."

De horecazaak zegt volledig mee te werken aan het politieonderzoek en in contact te staan met de gemeente over de beveiliging. "We zullen het gesprek aangaan met de gemeente en komen later met een uitgebreide reactie."

Schade

De ontploffing gebeurde rond 02.45 uur aan de voorkant van het horeca-etablissement. Vooral de deur van het pand raakte zwaar beschadigd. Er is nog niemand aangehouden, zegt een woordvoerder van de politie dinsdag. Ook is niet bekend waarom het restaurant doelwit was van de explosie.

Volgens de gemeente valt niet uit te sluiten dat er zich nieuwe incidenten zullen voordoen bij het pand. De horecagelegenheid heeft al eerder te maken gehad met geweldsincidenten.

Schietpartij

Bij een andere vestiging van The Harbour Club, in Vinkeveen, was begin maart een dodelijke schietpartij. Er werd toen geschoten op het parkeerterrein van de club. Daarbij overleed een 27-jarige man en meerdere mensen raakten gewond. Het is vooralsnog niet duidelijk of de twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Hans Klok zegt dinsdag dat het sluiten van The Harbour Club in Amsterdam voelt alsof "misdaad loont". De illusionist zou nog vijftig shows in de horecazaak geven. Hij noemt de situatie "heel triest voor alle betrokkenen". "Er werken meer dan tweehonderd mensen. De coronacrisis was al een enorme aderlating en nu komt deze klap daar nog bovenop", aldus Klok. "Nu moet The Harbour Club sluiten door een strijd tussen criminelen. Dan voelt het toch een beetje of misdaad loont."

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Rapport: NL-Alert om overbelaste 112 tijdens storm kwam laat

Het duurde ongeveer anderhalf uur voordat er een NL-Alert werd verstuurd toen eerder dit jaar het alarmnummer 112 overbelast raakte tijdens storm Eunice.

Afbeelding

Primeur voor Oost-Europa: Slovenië opent huwelijk voor homo’s

Als eerste Oost-Europese land heeft Slovenië het huwelijk opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht. Het Sloveense parlement legaliseerde het zogenoemde homohuwelijk en adoptie door gays.

Afbeelding

Piloten Lufthansa-dochter Eurowings gaan donderdag staken

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings willen donderdag gaan staken. Volgens pilotenvakbond Cockpit proberen ze op die manier aan te dringen op onder meer extra vrije dagen en langere rusttijden.

Afbeelding

Lagarde: inflatie eurozone heeft mogelijk piek nog niet bereikt

De inflatie in de eurozone heeft mogelijk zijn piek nog niet bereikt. Dat volgt uit opmerkingen van president Christine Lagarde van de Europese Centrale Bank (ECB). Zij vindt het lastig te voorspellen of het algehele prijspeil nog verder gaat oplopen of niet.

Afbeelding

Moskou waarschuwt voor directe oorlog tussen VS en Rusland

De Russische regering heeft gewaarschuwd dat de massale wapenleveranties en het verstrekken van inlichtingen door vooral de Verenigde Staten aan Oekraïne het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO naderbij brengt.

Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.