Walmart door kortingen toch minder negatief gestemd

Nieuws
Walmart heeft het in het afgelopen kwartaal beter gedaan dan de winkelketen zelf had verwacht. Door artikelen met forse kortingen te verkopen, wist het winkelconcern meer omzet te behalen dan analisten hadden verwacht. Ook stelde het bedrijf de omzet- en winstverwachtingen voor heel het jaar weer wat naar boven bij. Die had Walmart eind vorige maand nog stevig verlaagd, wat toen tot een schok leidde op de beurs.
anp
dinsdag 16 augustus 2022 om 14:04
Afbeelding
beeld anp

Walmart voorzag vorige maand, nog voor het einde van het tweede kwartaal dat bij Walmart tot eind juli duurde, dat de omzet en winst dit jaar te lijden zouden krijgen onder de inflatie. Die leidde ertoe dat Amerikaanse consumenten scherper opletten waar ze geld aan uitgaven. Om toch van de voorraden af te komen, verlaagde het bedrijf de prijzen en dat trok de consumenten alsnog.

Uiteindelijk verkocht Walmart voor bijna 153 miljard dollar, of omgerekend haast 151 miljard euro, in het tweede kwartaal. Dat is een toename van 8,4 procent op jaarbasis. Al die kortingen zorgden er wel voor dat de winst onder druk kwam te staan. Ook hogere lonen en een afnemende vraag naar duurdere producten die wel opslagruimte in beslag namen speelden daarbij mee. De operationele winst daalde met 6,8 procent tot 6,9 miljard dollar.

Walmart heeft nog altijd een grote voorraad. Die is bijna 60 miljard dollar waard en dat is een kwart meer dan het bedrijf vorig jaar in de magazijnen en distributiecentra had staan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Moskou waarschuwt voor directe oorlog tussen VS en Rusland

De Russische regering heeft gewaarschuwd dat de massale wapenleveranties en het verstrekken van inlichtingen door vooral de Verenigde Staten aan Oekraïne het risico van een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO naderbij brengt.

Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.

Afbeelding

Minister Yesilgöz: tapsysteem politie is vooralsnog wel werkbaar

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz erkent dat er problemen zijn met de tapsystemen van de politie, maar zegt dat er vooralsnog mee te werken is.

Afbeelding

Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Russische troepen trekken zich volgens zowel Kiev als informatie van de Russische strijdkrachten terug in een regio circa 100 kilometer ten noordoosten van de stad Cherson als gevolg van een Oekraïens offensief in de streek.

Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.