Noodverordening rond huis Van der Wal niet verlengd

Nieuws
De noodverordening rond het huis van stikstofminister Christianne van der Wal wordt niet verlengd. De gemeente Harderwijk, waarbinnen de woning staat, bevestigt bericht hierover van De Stentor. ‘De noodverordening wordt niet verlengd omdat burgemeester, Openbaar Ministerie en politie daar nu geen aanleiding voor zien’, aldus een woordvoerster van de gemeente. De noodverordening geldt tot woensdag 17 augustus 23.59 uur.
anp
dinsdag 16 augustus 2022 om 13:39
Afbeelding
beeld anp

De overige zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen rondom het huis, zoals camera’s en slagbomen, die door het ministerie zelf zijn genomen blijven voorlopig van kracht. In september wordt opnieuw beoordeeld of die veiligheidsmaatregelen eventueel verlengd worden, aldus de woordvoerster.

Aanleiding voor de veiligheidsmaatregelen waren de boerenacties eind juni bij het huis van de minister. Daarbij braken actievoerders onder meer door een politieafzetting. Volgen burgemeester van Harderwijk Harm-Jan van Schaik hing er een ‘intimiderende sfeer’ rondom de protesten, met ‘grote impact op de gezinsleden van de minister en de andere inwoners in de straat en buurt’. Daarop werd het gebied rond de woning aangewezen als veiligheidsrisicogebied, waarbij mensen preventief gefouilleerd konden worden en mensen die niks te zoeken hadden in de wijk konden worden weggestuurd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.

Afbeelding

Minister Yesilgöz: tapsysteem politie is vooralsnog wel werkbaar

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz erkent dat er problemen zijn met de tapsystemen van de politie, maar zegt dat er vooralsnog mee te werken is.

Afbeelding

Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Russische troepen trekken zich volgens zowel Kiev als informatie van de Russische strijdkrachten terug in een regio circa 100 kilometer ten noordoosten van de stad Cherson als gevolg van een Oekraïens offensief in de streek.

Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.

Afbeelding

Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

De hoge prijzen van de laatste tijd raken Nederlanders hard en zorgen voor veel geldzorgen. Vakbond FNV heeft onderzoek gedaan onder ruim 28.000 van zijn leden en noemt de uitkomst ‘schokkend’.