Twitter moet Musk klein deel gevraagde informatie geven

Nieuws
Twitter moet Tesla-baas Elon Musk informatie geven van zijn voormalige hoofd consumentenproducten over spam en geautomatiseerde accounts. Dat heeft een rechter in de Amerikaanse staat Delaware besloten in de strijd tussen het socialemediabedrijf en de rijkste mens op aarde over de geplande overname van Twitter. Musk wilde ook nog van 21 andere Twitter-medewerkers documenten hebben, maar die krijgt hij niet.
anp
dinsdag 16 augustus 2022 om 13:16
Afbeelding
beeld anp

Waarom Twitter wel gegevens moet overhandigen van deze ene persoon, Kayvon Beykpour, werd niet direct duidelijk. Beykpour werd in mei onverwacht weggestuurd bij Twitter, waar hij al jaren de leiding had over de ontwikkeling van consumentenproducten. Hij werkte sinds 2015 bij het socialemediabedrijf, dat toen de door hem opgezette live-videoapp Periscope kocht.

In zijn laatste functie was Beykpour de eindverantwoordelijke voor het laten toenemen van het aantal Twitter-gebruikers. Musk stelt dat onder de gebruikers veel meer geautomatiseerde accounts, of bots, zitten dan Twitter zelf zegt. Dat is volgens hem de reden om af te zien van de overname van Twitter voor zo’n 44 miljard dollar.

Twitter zegt dat Musk er zelf voor heeft gekozen om geen boekenonderzoek te doen en dat hij ook voordat hij zijn bod op Twitter deed al vraagtekens zette bij het aantal bots op de berichtendienst. Bovendien lag er volgens Twitter geen afspraak dat twijfel over het aantal gebruikers een reden zou om van de overname af te zien. Twitter wil dan ook dat de rechter Musk houdt aan het door hem gedane overnamebod.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Onderzoek: bestuurders grote bedrijven rekenen op milde recessie

Een recessie lijkt onafwendbaar voor de wereldeconomie. Bijna negen op de tien bestuurders van ‘s werelds grootste bedrijven verwachten dat de wereldeconomie binnen nu en een jaar in een recessie valt.

Afbeelding

Hof in België schrapt uitleveringsverbod Iraanse terrorist

Een Belgische rechtbank heeft voorlopig een streep gehaald door het verbod een wegens terrorisme veroordeelde Iraniër uit te leveren aan Iran.

Afbeelding

Twitter grote winnaar op Wall Street na ommezwaai Musk

Twitter heeft dinsdag een grote koerssprong gemaakt op Wall Street omdat Elon Musk het bedrijf toch wil overnemen. Beleggers reageerden enthousiast, maar het nieuws was eerst alleen nog gebaseerd op een onbevestigd bericht.

Afbeelding

Rapport: NL-Alert om overbelaste 112 tijdens storm kwam laat

Het duurde ongeveer anderhalf uur voordat er een NL-Alert werd verstuurd toen eerder dit jaar het alarmnummer 112 overbelast raakte tijdens storm Eunice.

Afbeelding

Primeur voor Oost-Europa: Slovenië opent huwelijk voor homo’s

Als eerste Oost-Europese land heeft Slovenië het huwelijk opengesteld voor partners van hetzelfde geslacht. Het Sloveense parlement legaliseerde het zogenoemde homohuwelijk en adoptie door gays.

Afbeelding

Piloten Lufthansa-dochter Eurowings gaan donderdag staken

Piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Eurowings willen donderdag gaan staken. Volgens pilotenvakbond Cockpit proberen ze op die manier aan te dringen op onder meer extra vrije dagen en langere rusttijden.