Toerist stuwt Thaise economie, zorgen over inflatie en conflicten

Nieuws
De economie van Thailand is in het tweede kwartaal van dit jaar gegroeid. Dat is mede te danken aan de toeristensector, die na de coronapandemie weer is aangetrokken. Wel blijven er zorgen bestaan over de conflicten in Oekraïne en Taiwan. Ook bereikte de inflatie in juni een recordhoogte van 7,7 procent.
anp
maandag 15 augustus 2022 om 11:52
Afbeelding
beeld anp

De economie groeide met 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De versoepelingen van de coronamaatregelen in Thailand ondersteunden die groei, aldus de National Economic and Social Development Council (NESDC), het orgaan dat de Thaise overheid adviseert over sociaaleconomisch beleid. De raad stelde het verwachte groeipercentage voor dit jaar bij van 2,5 tot 3,5 procent naar 2,7 tot 3,2 procent.

De NESDC is wel bang voor escalatie van de oorlog in Oekraïne en is ongerust over de spanningen tussen China en Taiwan. Beide conflicten leiden tot een wereldwijde stagnatie van de economische groei, wat Thailand nog afhankelijker maakt van toerisme. Ook de Thaise exportsector koelt namelijk af.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..