Ongeveer 150 mensen sliepen buiten bij aanmeldcentrum Ter Apel

Nieuws
Ongeveer 150 mensen hebben in de nacht van zondag op maandag buiten geslapen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel, aldus een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vanwege de verwachte regenval van de komende dagen zet het CAO ‘alles op alles om buiten slapen te voorkomen’. Hoe en waar onderdak geregeld zal worden, kon de woordvoerster maandagochtend nog niet zeggen.
anp
maandag 15 augustus 2022 om 11:27
Afbeelding
beeld anp

In de nacht van zaterdag op zondag brachten 200 tot 250 asielzoekers ook al de nacht buiten de poorten door. Er was zaterdag wel geprobeerd mensen ergens anders onder te brengen, maar dat was niet gelukt.

Er ontstonden zondag ook opstootjes bij de poorten van het aanmeldcentrum. Een groep van ruim honderd asielzoekers kwam verhaal halen bij een groep van ongeveer tien andere mensen die spullen zouden hebben gestolen. Er ontstonden wat gevechten waarbij tassen en bedden door de lucht vlogen. De politie kwam ter plekke en hield één betrokkene staande, maar hij is uiteindelijk niet aangehouden.

Het is al maanden te vol bij het Groningse aanmeldcentrum, waardoor mensen soms buiten moeten slapen. Dat is het gevolg van de gestokte doorstroom van asielzoekers. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Forse dagwinst voor hoofdindex Amsterdam door optimisme beleggers

De hoofdindex op de beurs in Amsterdam is dinsdag fors hoger gesloten. De AEX eindigde de handelsdag met een plus van 3,7 procent. Het sentiment werd geholpen door de hoop bij beleggers dat de Amerikaanse centrale bank het mogelijk wat rustiger aan gaat doen met het verhogen va..

Afbeelding

Biden springt weer in de bres voor recht op abortus

Honderd dagen nadat de hoogste Amerikaanse rechters een einde maakten aan het landelijk recht op abortus, kondigt president Joe Biden nieuwe maatregelen aan om de toegang tot abortus zoveel mogelijk te beschermen.

Afbeelding

Schiphol: donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden

Luchthaven Schiphol maakt donderdag meer bekend over betere arbeidsvoorwaarden voor beveiligingspersoneel, zegt Schiphol-bestuurder Hanne Buis tijdens een bijpraatsessie in de Tweede Kamer. Het gaat dan onder meer om betere roosters, betere rustruimtes en ook meer salaris.

Afbeelding

Kaag niet enthousiast over meer gezamenlijk lenen in EU

Minister Sigrid Kaag (Financiën) is weinig enthousiast over stemmen die in Brussel opgaan om als EU opnieuw gezamenlijk te gaan lenen om de energiecrisis te bestrijden.

Afbeelding

Kabinet worstelt met steun aan mkb’ers met hoge energierekening

Het kabinet worstelt met zijn wens om ook bakkers, slagers, tuinders en andere middelgrote en kleine bedrijven die veel energie verbruiken, tegemoet te komen deze winter.

Afbeelding

D66: minister Adema moet steun manifest tegen transwet intrekken

D66-Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken vindt dat de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit zijn steun voor een manifest tegen de nieuwe transgenderwet die het kabinet heeft ingediend, moet intrekken.