Richemont wil oud-topman van concurrent Bulgari niet in bestuur

Nieuws
Het Zwitserse luxemerk Richemont, onder meer bekend van zijn Cartier-horloges en -juwelen, roept aandeelhouders op om tegen de benoeming van Francesco Trapani in de raad van bestuur te stemmen. De oud-topman van het Italiaanse luxemerk Bulgari heeft volgens Richemont te nauwe banden met aartsrivaal LVMH, dat sinds 2011 eigenaar is van Bulgari.
anp
maandag 15 augustus 2022 om 10:30
Afbeelding
beeld anp

De in Londen gevestigde investeerder en Richemont-aandeelhouder Bluebell wil een vertegenwoordiger in het bestuur van het bedrijf en heeft Trapani voorgedragen. Richemont verklaarde dat de Italiaanse zakenman een ‘ongepaste kandidaat’ is en dat zijn verkiezing niet in het belang van het bedrijf is. De retailer zei ook niet te geloven dat Bluebell, dat een relatief klein belang in Richemont houdt, de ‘legitimiteit’ heeft om aandeelhouders te vertegenwoordigen.

Trapani stond tot 2011 bijna drie decennia lang aan het roer van Bulgari en was in 2019 een van de oprichters van Bluebell. Richemont staat onder controle van voorzitter Johann Rupert. Volgens het jaarverslag van het bedrijf bezit de Zuid-Afrikaanse miljardair 10 procent van het aandelenkapitaal en 51 procent van de stemrechten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..

Afbeelding

Olieprijzen trekken aandacht in rustige beursweek

Beleggers gaan een relatief rustige week tegemoet, waarin nog amper kwartaalberichten van bedrijven op de agenda staan. Op de grondstoffenmarkten wordt daarentegen rekening gehouden met veel prijsschommelingen als nieuwe westerse beperkingen op de handel in Russische olie uitwe..