Introductieweken voor studenten van start

Nieuws
In meerdere steden begint deze week de introductieperiode voor studenten in het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Met activiteiten en feest worden nieuwe studenten wegwijs gemaakt in de stad.
anp
maandag 15 augustus 2022 om 04:25
Afbeelding
beeld anp

In Rotterdam, Leiden, Groningen, Leeuwarden en Utrecht begint de introductieperiode maandag. In die laatste stad doen dit jaar voor het eerst ook mbo’ers mee. Volgens de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB MBO) is de Domstad de eerste grote studentenstad in Nederland waar mbo’ers mee mogen doen aan de introductieperiode.

De introductieweken lijken bezocht te worden door evenveel jongeren als voor de coronapandemie. Zo verwacht de KEI-week in Groningen zo’n 5500 studenten, ongeveer evenveel als afgelopen jaren. Voor de UIT in Utrecht hebben zich 3700 mensen aangemeld, evenveel als drie jaar geleden. Daarnaast doen 200 mensen online mee aan de introductieweek in Utrecht.

Ook de introductietijd in Delft begint deze week, met eerst een digitaal programma komende woensdag. Zondag gaat het fysieke gedeelte van het programma van start. In Wageningen begint de introductieperiode deze vrijdag.

Vorig jaar werd vanwege de coronacrisis bij verschillende introductieweken nog gewerkt met Testen voor Toegang, de 1,5 metermaatregel en ook moesten deelnemers tijdslots boeken zodat er niet te veel mensen tegelijk op een locatie waren. Dit jaar gaan de introductieweken door zonder zulke beperkende maatregelen.

Studenten in onder meer Eindhoven, Tilburg, Nijmegen, Maastricht, Amsterdam en Enschede moeten nog iets langer wachten voor ze welkom worden geheten in hun stad. Ook de komende weken gaan er nog introductieweken van start.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.