Nieuws
Kurkdroog
Eduard Sloot
maandag 15 augustus 2022 om 04:22
SPIJK - Droogte langs de Rijn. De binnenvaart ondervindt flinke hinder door de lage waterstanden waardoor er minder containers kunnen worden vervoerd over een groot deel van de Rijn in Duitsland. De Rijn is de belangrijkste route voor het vervoer van goederen uit de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen naar de industriegebieden in het westen van Duitsland en ook naar Zwitserland. ANP KOEN VAN WEEL
SPIJK - Droogte langs de Rijn. De binnenvaart ondervindt flinke hinder door de lage waterstanden waardoor er minder containers kunnen worden vervoerd over een groot deel van de Rijn in Duitsland. De Rijn is de belangrijkste route voor het vervoer van goederen uit de havens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen naar de industriegebieden in het westen van Duitsland en ook naar Zwitserland. ANP KOEN VAN WEEL beeld anp / Koen van Weel

Hittegolf en gebrek aan regen laten hun sporen na

pagina 10

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bouw justitieel complex Vlissingen twee jaar vertraagd

De bouw van het nieuwe justitieel complex in Vlissingen loopt twee jaar vertraging op. Dat meldt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Rusland bezorgd over opstopping olietankers bij Turkse vaarroutes

Rusland maakt zich zorgen over de opstopping van olietankers bij de belangrijke Turkse vaarroutes door de Bosporus en Dardanellen vanwege strengere Turkse regels rond verzekeringen van die schepen.

Afbeelding

Europese Commissie wil dat ouderschap in hele EU erkend wordt

EU-landen moeten ook een ongetrouwd of homostel uit andere lidstaten als ouders van hun kinderen erkennen, vindt de Europese Commissie. Ook lidstaten als Hongarije en Polen, die dat nu vaak nog weigeren.

Afbeelding

Vanaf zondag weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

VN-chef in Oekraïne: sterke aanwijzingen voor oorlogsmisdaden

VN-mensenrechtencommissaris Volker Türk heeft na een vierdaags bezoek aan Oekraïne ‘sterke aanwijzingen’ dat sinds de Russische invasie oorlogsmisdaden zijn gepleegd in het land.

Afbeelding

Paus vergelijkt oorlog Oekraïne met Holocaust

Paus Franciscus heeft de oorlog in Oekraïne vergeleken met de Holocaust, specifiek de operatie Reinhard in Polen waarbij tot 2 miljoen mensen om het leven werden gebracht. De meeste slachtoffers waren Joods.