Nieuws
npo 1, nos, 19.00-20.00 uur
redactie nd
maandag 15 augustus 2022 om 04:21
DEN HAAG - Een militair salueert bij het Indisch Monument tijdens de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indie. Door de coronamaatregelen vindt de herdenking van de slachtoffers van de oorlog met Japan opnieuw in beperkte kring plaats. ANP JERRY LAMPEN
DEN HAAG - Een militair salueert bij het Indisch Monument tijdens de Nationale Herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog in voormalig Nederlands-Indie. Door de coronamaatregelen vindt de herdenking van de slachtoffers van de oorlog met Japan opnieuw in beperkte kring plaats. ANP JERRY LAMPEN beeld ANP / ANP

NOS Nationale Herdenking 15 augustus 1945

In Nederland worden tijdens de Nationale Herdenking bij het Indisch Monument in Den Haag alle slachtoffers herdacht van de Japanse bezetting van toenmalig Nederlands-Indië; dit jaar voor het eerst in de vooravond en voor het eerst sinds de coronaperiode weer met publiek. Op deze dag in 1945 capituleerde Japan en daarmee was in alle werelddelen het einde van de Tweede Wereldoorlog een feit. In deze uitzending een live verslag van de herdenkingsplechtigheid. Sprekers zijn Thom de Graaf, vicepresident van de Raad van State en voorzitter van de Stichting Nationale Herdenking 15 augustus 1945 en Beau Schneider, de zoon van Eric Schneider, die tijdens de oorlog in Japanse interneringskampen gevangen zat. 

Z..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Krant: Amerikaanse staat Indiana klaagt TikTok aan

De Amerikaanse staat Indiana sleept TikTok voor de rechter vanwege het overtreden van regels die de veiligheid van kinderen op sociale media moeten waarborgen, meldt de New York Times.

Afbeelding

Tesla bij grootste verliezers op afwachtend Wall Street

Tesla heeft woensdag ingeleverd op een twijfelend Wall Street. Nu de Chinese overheid de coronamaatregelen in het land heeft versoepeld, probeert de fabrikant van elektrische auto’s steviger voet aan de grond te krijgen in China.

Afbeelding

EW: gastgezin ontheemde Oekraïners ‘Nederlander van het Jaar’

‘Het gastgezin dat ontheemden uit Oekraïne opving’ is door Elsevier Weekblad (EW) uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar 2022, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Afbeelding

Commissie die minister over nieuwe notarissen adviseert stapt op

Een commissie die minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) adviseert over kandidaat-notarissen, is in november opgestapt. Dat heeft een woordvoerder van Weerwinds ministerie bevestigd na een bericht van NRC.

Afbeelding

Kamer blijft sceptisch over reorganisatie bij Landelijke Eenheid

De Tweede Kamer is en blijft sceptisch over de plannen voor een ingrijpende reorganisatie van de Landelijke Eenheid, het grootste onderdeel van de politie.

Afbeelding

Koning kijkt vrijdag niet naar Oranje vanwege feestje Amalia

Koning Willem-Alexander en zijn gezin kijken vrijdagavond niet naar de kwartfinale van het WK in Qatar waarin het Nederlands elftal tegen Argentinië speelt. Dat heeft hij woensdag laten weten in een kort gesprek met Shownieuws.