Opnieuw slapen asielzoekers nacht buiten de poorten van Ter Apel

Nieuws
Ook in de nacht van zondag op maandag zullen naar verwachting mensen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel buiten moeten slapen. Om hoeveel mensen het gaat, is nog onduidelijk, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag aan het begin van de avond. ‘We zijn nog druk bezig met het regelen van plekken.’
anp
zondag 14 augustus 2022 om 19:04
Afbeelding
beeld anp

In de nacht van zaterdag op zondag brachten 200 tot 250 asielzoekers de nacht buiten de poorten door. Zaterdag was wel geprobeerd mensen elders onder te brengen, maar dat lukte niet. In de nacht van vrijdag op zaterdag sliepen er ongeveer veertig mensen buiten. Aan het begin van zondagavond liet de zegsman weten dat er voor circa 150 mensen voor wie in Ter Apel geen plek is opvangplekken zijn gevonden.

De gevolgen van de gestokte doorstroom van asielzoekers laten zich al maanden het hevigst zien in het Groningse aanmeldcentrum. Dat zit al tijden overvol, waardoor mensen soms buiten moeten slapen. Asielzoekerscentra hebben geen plek meer en statushouders kunnen door onder meer de oververhitte huizenmarkt niet doorstromen naar een woning.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Coördinator: hardere aanpak antisemitisme in stadions en online

De speciale coördinator die namens het ministerie van Justitie en Veiligheid antisemitisme moet tegengaan, vindt dat er meer aandacht moet komen voor antisemitische uitingen op internet. Ook wil hij regelen dat spreekkoren in voetbalstadions harder worden aangepakt.

Afbeelding

Japanse journalist krijgt 7 jaar cel in Myanmar

Een Japanse documentairemaker en journalist, Toru Kubota, is door een militair tribunaal in Myanmar tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens opruiing en het schenden van de wet op het gebied van telecommunicatie.

Afbeelding

Kamermeerderheid wil strenger sanctiebeleid publieke omroep

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het sanctiebeleid van de publieke omroep wordt aangescherpt, zodat duidelijker wordt wanneer omroepen uit het bestel worden gezet als zij zich niet aan de regels houden.

Afbeelding

Maleisië kan door pijplijnlek minder gas leveren

Maleisië kan deze winter minder vloeibaar gemaakt aardgas (lng) leveren aan Japan door een lek in een pijplijn. Verschillende Japanse klanten kregen dat van het Maleise olie- en gasbedrijf Petronas te horen.

Afbeelding

Bloomberg: windmolenfabrikant GE schrapt banen om minder vraag

Het Amerikaanse industrieconcern General Electric (GE) gaat honderden banen schrappen bij zijn windmolentak, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het bedrijf heeft last van een lagere vraag naar windturbines, met name voor de molens die op land worden geplaatst.

Afbeelding

Hogere opening in de maak voor beurzen Europa

De Europese aandelenbeurzen lijken donderdag met winst te gaan openen, na de verliezen een dag eerder. De aandacht van beleggers gaat onder meer uit naar cijfers over de Duitse fabrieksorders en de Europese winkelverkopen later op de dag.