Opnieuw druk op stranden op tropische zondag

Nieuws
Vanwege de hitte is het zondag aan de kust opnieuw enorm druk. Alle parkeerplekken in Scheveningen, Zandvoort en Noordwijk zijn vol. Volgens een woordvoerder van Reddingsbrigade Nederland zijn er ondanks de drukte geen calamiteiten. ‘We zien vooral veel mensen die genieten van een mooie stranddag.’
anp
zondag 14 augustus 2022 om 14:53
Afbeelding
beeld anp

De reddingsbrigades hebben het wel druk, met name met preventief werk en ‘klein leed’, zoals kleine verwondingen of kindjes die zoek raken. ‘We lopen op het strand, staan op de uitkijk en waarschuwen mensen dat ze niet te ver de zee in moeten gaan’, aldus de woordvoerder. De hele week is de zee al gevaarlijk vanwege de oostenwind, waardoor er een sterkere stroming richting zee is. Ook zijn er door de aflandige wind veel kwallen. ‘Het is te verwachten dat mensen daar af en toe een prikje van krijgen.’

De gemeente Den Haag meldt rond 14.30 uur dat het strand van Scheveningen alleen nog te bereiken is met de fiets of het openbaar vervoer, omdat alle parkeerplekken vol zitten. Ook in Zandvoort zijn er geen parkeerplaatsen meer, aldus de ANWB. ‘Verkeerd geparkeerde auto’s worden weggesleept! Kom bij voorkeur met het ov of op de fiets’, zo wordt er gewaarschuwd. In Noordwijk was het om 10.30 uur al niet meer mogelijk om te parkeren. ‘Vandaag opnieuw veel vroege vogels op de Noordwijkse stranden’, meldde de gemeente.

Zondag is het de vijfde tropische dag op rij van de hittegolf die aan de gang is, en de warmste 14 augustus sinds het begin van de temperatuurmetingen in 1901, aldus weerbureau Weer.nl. Het kwik in De Bilt liep om 11.50 uur op naar 29,0 graden. Het oude dagrecord was 28,7 graden in 1973.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Krimp Schiphol kost volgens KLM waarschijnlijk 30 bestemmingen

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo’n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen.

Afbeelding

Minister Yesilgöz: tapsysteem politie is vooralsnog wel werkbaar

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz erkent dat er problemen zijn met de tapsystemen van de politie, maar zegt dat er vooralsnog mee te werken is.

Afbeelding

Oekraïners rukken op ten noordoosten van Cherson

Russische troepen trekken zich volgens zowel Kiev als informatie van de Russische strijdkrachten terug in een regio circa 100 kilometer ten noordoosten van de stad Cherson als gevolg van een Oekraïens offensief in de streek.

Afbeelding

Halsema: Bijlmervliegramp is erfgoed van alle Nederlanders

Het is terecht dat er na dertig jaar veel aandacht is voor de Bijlmervliegramp. Dat zei de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema tijdens de jaarlijkse herdenking van de crash op 4 oktober 1992, toen een vrachtvliegtuig van de Israëlische maatschappij El Al neerstortte op de fl..

Afbeelding

Grote groep actievoerders bij Tweede Kamer tegen Iraans regime

Een grote groep actievoerders heeft dinsdag bij de Tweede Kamer solidariteit betuigd aan vrouwen in Iran en gedemonstreerd tegen het Iraanse regime. De demonstranten liepen een mars, die eindigde bij de Koekamp.

Afbeelding

Vakbond FNV: hoge inflatie dwingt mensen tot ingrijpende keuzes

De hoge prijzen van de laatste tijd raken Nederlanders hard en zorgen voor veel geldzorgen. Vakbond FNV heeft onderzoek gedaan onder ruim 28.000 van zijn leden en noemt de uitkomst ‘schokkend’.