Opnieuw evacuaties vanwege bosbrand in zuiden Frankrijk

Nieuws
In het zuiden van Frankrijk zijn zo’n duizend mensen geëvacueerd vanwege een opgelaaide bosbrand. De evacuaties vonden plaats in het departement Aveyron, waar volgens de lokale autoriteiten 1260 hectare natuur verloren is gegaan.
anp
zondag 14 augustus 2022 om 11:07
Afbeelding
beeld anp

De brand leek zaterdag na zes dagen onder controle te zijn. Zo’n 3000 mensen die eerder waren geëvacueerd, mochten daarom weer terugkeren. Maar nu de brand flink is opgelaaid, zijn mensen uit onder meer de plaats Mostuéjouls uit voorzorg in veiligheid gebracht. Er zijn geen gewonden.

Naar een lokale inwoner loopt een onderzoek vanwege het per ongeluk veroorzaken van de brand. Een metalen deel van zijn aanhangwagen zou de weg hebben geraakt, waardoor vonken vrijkwamen. Frankrijk worstelt deze zomer met extreme droogte en een reeks hittegolven. Door vele bosbranden dit jaar is al meer natuur verloren gegaan dan in voorgaande jaren.

In het zuidwestelijke departement Gironde, waar afgelopen week 10.000 mensen werden geëvacueerd, is de bosbrand dankzij een regenachtige nacht onder controle. Een lokale functionaris spreekt van een ‘aanzienlijke verbetering’ van de situatie, maar waarschuwt dat ‘de strijd niet voorbij is’ omdat de brand niet volledig uit is en kan oplaaien.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kaag bepleit dialoog voor oplossing marktverstorende subsidies VS

Minister Sigrid Kaag van Financiën wil het liefst dat de EU in gesprek met de Amerikanen een oplossing kan vinden voor marktverstorende groene subsidies die Washington volgende maand invoert.

Afbeelding

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge..

Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.

Afbeelding

Rechter: nareisbeperking onwettig, Syrisch gezin mag herenigd

De nareisbeperking die het kabinet heeft ingevoerd om de instroom van familieleden van toegelaten asielzoekers tijdelijk te beperken kent geen wettelijke basis. Dat concludeert de voorzieningenrechter in Haarlem.

Afbeelding

Kaag verdedigt 'expansieve begroting' tegen Brusselse kritiek

Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal de Nederlandse begroting in Brussel verdedigen en uitleggen dat het kabinet het belangrijk vindt om miljarden extra geld uit te geven.

Afbeelding

Poetin rijdt over deels beschadigde brug naar de Krim

De Russische president Vladimir Poetin heeft maandag een bezoek gebracht aan de brug die het door Rusland ingelijfde schiereiland de Krim verbindt met het Zuid-Russische vasteland.