Disney wint op terughoudend Wall Street

Nieuws
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend met verliezen de handel uitgegaan. Eerder op de dag was de stemming nog goed na signalen dat de inflatie in de Verenigde Staten mogelijk over zijn piek heen is, waardoor de Federal Reserve de rente mogelijk minder fors verhoogt. Disney won aan waarde na goed ontvangen kwartaalcijfers.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 22:24
Afbeelding
beeld anp
anp

Na meevallende inflatiecijfers op woensdag zorgden overheidscijfers over de producentenprijzen voor optimisme over afvlakkende prijsstijgingen. De prijzen die Amerikaanse fabrikanten voor hun producten vragen zijn in juli gedaald ten opzichte van juni, terwijl economen in doorsnee op een stijging rekenden. Toch ebde optimisme over een mogelijk minder voortvarende aanpak van de Fed om de inflatie in te dammen weg. Analisten waarschuwden dat voorzichtigheid nog altijd gepast is op de aandelenbeurzen, omdat er nog veel tegenstrijdige signalen zouden zijn over de economie en inflatie.

Vooral techaandelen stonden onder druk. De Nasdaq zakte 0,6 procent tot 12.779,91 punten. De Dow-Jonesindex won nog wel 0,1 procent tot 33.336,67 punten en de brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4207,27 punten.

Goede sier

Disney won 4,7 procent. Het entertainmentconcern maakte goede sier met een sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.

Six Flags kelderde ruim 18 procent. Terwijl Disney goede zaken deed met zijn attractieparken vielen de resultaten van concurrent Six Flags flink tegen. Het bedrijf zag het aantal bezoekers met 22 procent dalen.

Beperkingen

Robinhood verspeelde een eerdere winst en eindigde met een min van 0,7 procent. Het Amerikaanse bedrijf achter de gelijknamige beleggingsapp moet zich in de rechtszaal verantwoorden voor beperkingen die het klanten begin 2021 oplegde bij de handel in bepaalde aandelen, oordeelde een rechter in Miami. Boze beleggers noemen die ingreep tijdens de zogeheten Reddit-rally marktmanipulatie en hebben een collectieve rechtszaak aangespannen.

Sonos raakte bijna een kwart aan beurswaarde kwijt na tegenvallende resultaten. De maker van draadloze luidsprekers verlaagde ook zijn verwachtingen voor het hele jaar en kondigde het vertrek aan van financieel directeur Brittany Bagley.

Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent meer waard op 94,28 dollar. Brentolie steeg 2,3 procent in waarde tot 99,63 dollar per vat. De euro was 1,0319 dollar waard, tegenover 1,0338 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbe..

Afbeelding

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

Afbeelding

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol.

Afbeelding

Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur.

Afbeelding

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte.

Afbeelding

Verschillende sloten in Ter Aar afgesloten vanwege brand

In Ter Aar heeft het lokale waterschap de uitvoer van verschillende sloten afgesloten vanwege de brand die vrijdagnacht meerdere bedrijfspanden heeft verwoest.