Disney wint op terughoudend Wall Street

Nieuws
De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend met verliezen de handel uitgegaan. Eerder op de dag was de stemming nog goed na signalen dat de inflatie in de Verenigde Staten mogelijk over zijn piek heen is, waardoor de Federal Reserve de rente mogelijk minder fors verhoogt. Disney won aan waarde na goed ontvangen kwartaalcijfers.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 22:24
Afbeelding
beeld anp

Na meevallende inflatiecijfers op woensdag zorgden overheidscijfers over de producentenprijzen voor optimisme over afvlakkende prijsstijgingen. De prijzen die Amerikaanse fabrikanten voor hun producten vragen zijn in juli gedaald ten opzichte van juni, terwijl economen in doorsnee op een stijging rekenden. Toch ebde optimisme over een mogelijk minder voortvarende aanpak van de Fed om de inflatie in te dammen weg. Analisten waarschuwden dat voorzichtigheid nog altijd gepast is op de aandelenbeurzen, omdat er nog veel tegenstrijdige signalen zouden zijn over de economie en inflatie.

Vooral techaandelen stonden onder druk. De Nasdaq zakte 0,6 procent tot 12.779,91 punten. De Dow-Jonesindex won nog wel 0,1 procent tot 33.336,67 punten en de brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4207,27 punten.

Goede sier

Disney won 4,7 procent. Het entertainmentconcern maakte goede sier met een sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.

Six Flags kelderde ruim 18 procent. Terwijl Disney goede zaken deed met zijn attractieparken vielen de resultaten van concurrent Six Flags flink tegen. Het bedrijf zag het aantal bezoekers met 22 procent dalen.

Beperkingen

Robinhood verspeelde een eerdere winst en eindigde met een min van 0,7 procent. Het Amerikaanse bedrijf achter de gelijknamige beleggingsapp moet zich in de rechtszaal verantwoorden voor beperkingen die het klanten begin 2021 oplegde bij de handel in bepaalde aandelen, oordeelde een rechter in Miami. Boze beleggers noemen die ingreep tijdens de zogeheten Reddit-rally marktmanipulatie en hebben een collectieve rechtszaak aangespannen.

Sonos raakte bijna een kwart aan beurswaarde kwijt na tegenvallende resultaten. De maker van draadloze luidsprekers verlaagde ook zijn verwachtingen voor het hele jaar en kondigde het vertrek aan van financieel directeur Brittany Bagley.

Een vat Amerikaanse olie werd 2,6 procent meer waard op 94,28 dollar. Brentolie steeg 2,3 procent in waarde tot 99,63 dollar per vat. De euro was 1,0319 dollar waard, tegenover 1,0338 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.