Verzekeraar Aegon grote winnaar op Damrak na kwartaalcijfers

Nieuws
Verzekeraar Aegon is donderdag een stuk meer waard geworden op de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden verheugd op de prognoses van het financiële concern, dat meer kapitaal verwacht te genereren dan eerder aangegeven en op een hogere vrije kasstroom rekent. De hoofdindex op Beursplein 5 eindigde met een bescheiden winst.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 18:07
Afbeelding
beeld anp

Aegon moest over het afgelopen kwartaal wel een miljoenenverlies in de boeken zetten door een tegenvaller op de Amerikaanse markt. Desondanks eindigde het bedrijf bijna 9 procent hoger en was de sterkste stijger in de AEX.

Branchegenoot NN eindigde bij de hoofdfondsen juist onderaan met een verlies van 5,5 procent. Het operationele resultaat daalde het afgelopen halfjaar vergeleken met dezelfde periode in 2021, mede door een schadepost van 86 miljoen euro als gevolg van een grote storm in februari dit jaar.

Fastned

De AEX zelf eindigde 0,2 procent hoger op 725,79 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 974,27 punten. De beurs in Parijs ging 0,3 omhoog terwijl Londen en Frankfurt tot 0,5 procent verloren.

Een andere opvallende winnaar was laadpalenbedrijf Fastned, dat ruim 11 procent omhoog schoot. De omzet van de uitbater van laadstations voor elektrische auto’s was het afgelopen halfjaar drie keer zo hoog als een jaar eerder. Analisten reageerden vooral positief op betere brutomarges van het bedrijf, dat nog wel verlies lijdt.

Olieprijzen

De olieprijzen stegen wat na berichten van het Internationaal Energie Agentschap. Die organisatie verwacht dat de vraag naar olie toeneemt bij industriebedrijven door de hoge gasprijzen. Een vat Amerikaanse olie steeg 1,6 procent in prijs tot 93,38 dollar per vat en Brentolie werd ook 1,6 procent duurder op 98,72 dollar per vat. Olie- en gasconcern Shell won 1,8 procent.

In Frankfurt daalde Siemens 0,7 procent. Het Duitse industrieconcern leed afgelopen kwartaal voor het eerst in bijna twaalf jaar verlies en verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar. Ook het industriële conglomeraat Thyssenkrupp (min 0,1 procent) schroefde de winstverwachting terug. Deutsche Telekom verhoogde daarentegen opnieuw de winstverwachting en werd 0,4 procent hoger gezet.

De euro was 1,0338 dollar waard, tegen 1,0331 dollar een dag eerder.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Kamer wil zwaardere straf voor gooien vuurwerk naar hulpverlener

Het gebruik van vuurwerk als wapen tegen hulpverleners bij demonstraties of rellen, moet een hogere straf opleveren voor de daders, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer.

Afbeelding

Nieuwe uniformen voor brandweer

De 23.000 brandweerlieden krijgen een nieuw uniform. Dat kunnen ze dragen op de kazerne en bij taken met weinig risico’s, zoals het reanimeren van mensen en het bevrijden van mensen uit een lift. Het ontwerp, donkerblauw met een rode baan, is woensdag gepresenteerd in Utrecht.

Afbeelding

Extreemrechtse groep wilde onder meer nieuw Duits leger opzetten

Een extreemrechtse splintergroepering die over het algemeen de Duitse regering niet als wettig erkent, wilde de macht grijpen en een nieuw Duits leger opzetten. Dit zei hoofdaanklager Peter Frank. Hij beklemtoonde dat de extreemrechtse stroming uiterst gevaarlijk is.

Afbeelding

Bouw justitieel complex Vlissingen twee jaar vertraagd

De bouw van het nieuwe justitieel complex in Vlissingen loopt twee jaar vertraging op. Dat meldt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Rusland bezorgd over opstopping olietankers bij Turkse vaarroutes

Rusland maakt zich zorgen over de opstopping van olietankers bij de belangrijke Turkse vaarroutes door de Bosporus en Dardanellen vanwege strengere Turkse regels rond verzekeringen van die schepen.

Afbeelding

Europese Commissie wil dat ouderschap in hele EU erkend wordt

EU-landen moeten ook een ongetrouwd of homostel uit andere lidstaten als ouders van hun kinderen erkennen, vindt de Europese Commissie. Ook lidstaten als Hongarije en Polen, die dat nu vaak nog weigeren.