Disney schiet omhoog op Wall Street na sterke resultaten

Nieuws
Het aandeel Disney is donderdag ruim 8 procent omhooggeschoten na de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de sterke resultaten van het Amerikaanse entertainmentconcern. Vooral de sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+ viel goed na eerdere tegenvallende cijfers van concurrent Netflix. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 15:53
Afbeelding
beeld anp

Daarnaast kauwde Wall Street nog na op het meevallende Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag al voor opluchting zorgde. De consumentenprijzen in de VS stegen in juli minder sterk dan een maand eerder, vooral als gevolg van dalende brandstofprijzen. Nu de inflatie wat is afgekoeld hopen beleggers dat de Federal Reserve de rente minder agressief zal gaan verhogen. Ook bleek donderdag dat de prijzen die producenten rekenen voor hun producten in juli zijn gedaald ten opzichte van een maand eerder.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent op 33.517 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,6 procent tot 4233 punten. De Nasdaq steeg 0,5 procent tot 12.925 punten. Woensdag steeg de techgraadmeter al 2,9 procent.

Six Flags

Six Flags kelderde 20 procent. Terwijl Disney goede zaken deed met zijn attractieparken vielen de resultaten van concurrent Six Flags flink tegen. Het bedrijf zag het aantal bezoekers met 22 procent dalen. Topman Selim Bassoul sprak van een overgangsjaar waarin het bedrijf zijn entreeprijzen heeft verhoogd.

Sonos raakte ruim een vijfde aan waarde kwijt na tegenvallende resultaten. De maker van draadloze luidsprekers verlaagde ook zijn verwachtingen voor het hele jaar en kondigde het vertrek aan van financieel directeur Brittany Bagley. Ook de datingapp Bumble werd negatiever over dit jaar vanwege de duurdere dollar en de hoge inflatie. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer omzet maar het aandeel zakte desondanks 0,7 procent.

Canada Goose won 8,1 procent. Het dure outdoorkledingmerk heeft weinig last van de hoge inflatie en zag meer omzet dan verwacht. Gezondheidsdienstenbedrijf Cardinal Health zakte 1,8 procent na gemengde resultaten. Het bedrijf boekte meer winst dan verwacht, maar de omzet viel wat tegen. Het concern liet tevens weten dat topman Mike Kaufmann per 1 september vertrekt. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur Jason Hollar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vakbonden ontevreden over cao-bod streekvervoerders

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek.

Afbeelding

IATA: productie duurzamere vliegtuigbrandstof fors omhoog in 2023

De productie van duurzamere brandstoffen voor de luchtvaartindustrie zal volgend jaar sterk toenemen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF) in 2023 minstens verdubbelen naar 200 miljoen liter vergeleken met dit..

Afbeelding

Oekraïne roept op tot boycot Russische cultuur

De Oekraïense cultuurminister Oleksandr Tkatsjenko roept op tot het boycotten van Russische cultuur. Het Kremlin gebruikt die cultuur om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigden, stelt hij in een opiniestuk voor de Britse krant The Guardian.

Afbeelding

Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona

Na een noodlanding op de luchthaven van Barcelona zijn 28 migranten uit het vliegtuig ontsnapt. Het verkeersvliegtuig met 228 passagiers aan boord maakte een vlucht van Casablanca naar Istanbul.

Afbeelding

Taliban voeren eerste publieke executie uit sinds machtsovername

In Afghanistan is woensdag een man die was veroordeeld voor moord ter dood gebracht. Het was de eerste publieke executie sinds de Taliban vorig jaar de macht overnamen in het land.

Afbeelding

VVD en SP: verplichte les sociale advocatuur voor advocaat in spe

VVD en SP willen dat in de opleiding voor advocaten nadrukkelijk aandacht wordt besteed aan de sociale advocatuur. In de beroepsopleiding moet dit een verplicht vak worden en voor dat vak moeten advocaat-stagiairs verplicht twee weken meelopen met een sociaal advocaat, stellen..