Disney schiet omhoog op Wall Street na sterke resultaten

Nieuws
Het aandeel Disney is donderdag ruim 8 procent omhooggeschoten na de opening van de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden verheugd op de sterke resultaten van het Amerikaanse entertainmentconcern. Vooral de sterke aanwas van nieuwe kijkers voor streamingdienst Disney+ viel goed na eerdere tegenvallende cijfers van concurrent Netflix. Disney boekte verder meer omzet en winst dan verwacht en kondigde aan de prijzen voor Disney+ te verhogen.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 15:53
Afbeelding
beeld anp

Daarnaast kauwde Wall Street nog na op het meevallende Amerikaanse inflatiecijfer dat woensdag al voor opluchting zorgde. De consumentenprijzen in de VS stegen in juli minder sterk dan een maand eerder, vooral als gevolg van dalende brandstofprijzen. Nu de inflatie wat is afgekoeld hopen beleggers dat de Federal Reserve de rente minder agressief zal gaan verhogen. Ook bleek donderdag dat de prijzen die producenten rekenen voor hun producten in juli zijn gedaald ten opzichte van een maand eerder.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,6 procent op 33.517 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,6 procent tot 4233 punten. De Nasdaq steeg 0,5 procent tot 12.925 punten. Woensdag steeg de techgraadmeter al 2,9 procent.

Six Flags

Six Flags kelderde 20 procent. Terwijl Disney goede zaken deed met zijn attractieparken vielen de resultaten van concurrent Six Flags flink tegen. Het bedrijf zag het aantal bezoekers met 22 procent dalen. Topman Selim Bassoul sprak van een overgangsjaar waarin het bedrijf zijn entreeprijzen heeft verhoogd.

Sonos raakte ruim een vijfde aan waarde kwijt na tegenvallende resultaten. De maker van draadloze luidsprekers verlaagde ook zijn verwachtingen voor het hele jaar en kondigde het vertrek aan van financieel directeur Brittany Bagley. Ook de datingapp Bumble werd negatiever over dit jaar vanwege de duurdere dollar en de hoge inflatie. Het bedrijf boekte afgelopen kwartaal wel meer omzet maar het aandeel zakte desondanks 0,7 procent.

Canada Goose won 8,1 procent. Het dure outdoorkledingmerk heeft weinig last van de hoge inflatie en zag meer omzet dan verwacht. Gezondheidsdienstenbedrijf Cardinal Health zakte 1,8 procent na gemengde resultaten. Het bedrijf boekte meer winst dan verwacht, maar de omzet viel wat tegen. Het concern liet tevens weten dat topman Mike Kaufmann per 1 september vertrekt. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur Jason Hollar.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.