IAO: werkgelegenheid jongeren nog niet op niveau van voor corona

Nieuws
De wereldwijde werkgelegenheid voor jongeren zit nog niet op het niveau van voor corona. Dat blijkt uit een rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), die is verbonden aan de Verenigde Naties. Zo blijken jongeren meer dan andere leeftijdsgroepen de dupe van de coronapandemie.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 14:48
Afbeelding
beeld anp

Volgens het rapport zullen wereldwijd ongeveer 73 miljoen jongeren tussen 15 en 24 jaar werkloos zijn dit jaar, wat neerkomt op een werkloosheidspercentage van bijna 15 procent. Dat is een verbetering ten opzichte van vorig jaar, maar in vergelijking met de periode voor corona zijn nog altijd 6 miljoen meer jongeren werkloos.

Vooral vrouwen hebben minder vaak een baan dan mannen. Volgens de IAO hebben mannen zelfs anderhalf keer meer kans op een baan dan vrouwen. Zo zal naar verwachting 27,4 procent van de jonge vrouwen een baan hebben in 2022, van de mannen 40,3 procent.

Om meer banen te creëren roept de IAO op tot investeringen en betere arbeidsomstandigheden voor jonge werknemers. Op termijn kunnen daardoor volgens de IAO 139 miljoen banen worden gecreëerd, waarvan 32 miljoen voor jongeren.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Bouw justitieel complex Vlissingen twee jaar vertraagd

De bouw van het nieuwe justitieel complex in Vlissingen loopt twee jaar vertraging op. Dat meldt minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming) aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Rusland bezorgd over opstopping olietankers bij Turkse vaarroutes

Rusland maakt zich zorgen over de opstopping van olietankers bij de belangrijke Turkse vaarroutes door de Bosporus en Dardanellen vanwege strengere Turkse regels rond verzekeringen van die schepen.

Afbeelding

Europese Commissie wil dat ouderschap in hele EU erkend wordt

EU-landen moeten ook een ongetrouwd of homostel uit andere lidstaten als ouders van hun kinderen erkennen, vindt de Europese Commissie. Ook lidstaten als Hongarije en Polen, die dat nu vaak nog weigeren.

Afbeelding

Vanaf zondag weer treinen tussen Lelystad en Dronten

De NS laat vanaf zondag weer treinen rijden tussen Lelystad en Dronten. Sinds begin september was er geen treinverkeer mogelijk op het traject door schade die ontstond na een stroomstoring.

Afbeelding

VN-chef in Oekraïne: sterke aanwijzingen voor oorlogsmisdaden

VN-mensenrechtencommissaris Volker Türk heeft na een vierdaags bezoek aan Oekraïne ‘sterke aanwijzingen’ dat sinds de Russische invasie oorlogsmisdaden zijn gepleegd in het land.

Afbeelding

Paus vergelijkt oorlog Oekraïne met Holocaust

Paus Franciscus heeft de oorlog in Oekraïne vergeleken met de Holocaust, specifiek de operatie Reinhard in Polen waarbij tot 2 miljoen mensen om het leven werden gebracht. De meeste slachtoffers waren Joods.