NS laat elke vijf minuten trein rijden tijdens Formule 1-weekend

Nieuws
De NS laat tijdens het weekend van de Formule 1-race in Zandvoort begin september elke vijf minuten een trein rijden tussen Amsterdam Centraal en station Zandvoort aan Zee. ‘Zo brengen we maximaal 10.000 reizigers per uur naar de races en weer terug’, laat het vervoersbedrijf donderdag weten.
anp
donderdag 11 augustus 2022 om 12:27
Afbeelding
beeld anp

Was er de vorige editie nog een bezoekersbeperking vanwege corona, dit jaar mag iedereen komen. ‘Reizigers moeten rekening houden met grote drukte in de treinen en op stations’, aldus de NS.

Elke racedag worden ruim driehonderd extra medewerkers van NS ingezet. ‘Zoveel treinen per uur op dit traject - met zulke grote aantallen reizigers betekent dat een eventuele verstoring direct grote impact kan hebben’, legt het vervoersbedrijf uit. ‘ProRail en NS doen er alles aan om de kans hierop zo klein mogelijk te maken, maar wanneer die toch plaatsvindt die zo snel mogelijk te verhelpen.’

Maatregelen

De NS neemt een reeks maatregelen. Zo worden op de avond voor het raceweekend de Sprinter-treinen vanuit het hele land naar Amsterdam en Zandvoort gebracht en klaargezet. Ook worden in iedere trein twee machinisten neergezet zodat treinen na aankomst snel kunnen vertrekken en worden treinen waar mogelijk verlengd. Er staan ook extra storingsploegen klaar die kunnen ingrijpen als het misgaat.

De complete dienstregeling voor het weekend is vanaf deze vrijdag zichtbaar in de NS-reisplanner.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Schiphol Group verkoopt resterende aandelen Aéroports des Paris

Luchthavenbedrijf Schiphol Group gaat zijn resterende aandelen in het Franse Aéroports des Paris (ADP) verkopen. Het gaat om een belang van bijna 3,9 procent dat Schiphol nog heeft in de uitbater van onder meer de grote Parijse luchthaven Charles de Gaulle.

Afbeelding

Kaag bepleit dialoog voor oplossing marktverstorende subsidies VS

Minister Sigrid Kaag van Financiën wil het liefst dat de EU in gesprek met de Amerikanen een oplossing kan vinden voor marktverstorende groene subsidies die Washington volgende maand invoert.

Afbeelding

IND gaat snel visum regelen voor Syrisch gezin na vonnis rechter

De Immigratie- en Naturalisatiedienst IND gaat meteen een visum regelen voor een Syrisch gezin om naar Nederland te komen. Een woordvoerster van de dienst meldt dat in een reactie op de uitspraak van een rechter in Haarlem, die maandag bepaalde dat een hier erkende vluchtelinge..

Afbeelding

Beurs Amsterdam sluit lager in aanloop naar pakjesavond

De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag lager gesloten in aanloop naar pakjesavond. Op de andere Europese markten waren eveneens overwegend minnen te zien.

Afbeelding

Rechter: nareisbeperking onwettig, Syrisch gezin mag herenigd

De nareisbeperking die het kabinet heeft ingevoerd om de instroom van familieleden van toegelaten asielzoekers tijdelijk te beperken kent geen wettelijke basis. Dat concludeert de voorzieningenrechter in Haarlem.

Afbeelding

Kaag verdedigt 'expansieve begroting' tegen Brusselse kritiek

Minister Sigrid Kaag (Financiën) zal de Nederlandse begroting in Brussel verdedigen en uitleggen dat het kabinet het belangrijk vindt om miljarden extra geld uit te geven.