Varia
VN-Veiligheidsraad bijeen voor overleg na beschieting Oekraïense kerncentrale.
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20
2022-07-25 17:01:59 RIJSWIJK - Een medewerker van de GGD Haaglanden zet de spullen klaar om een vaccinatie te zetten tegen het apenpokkenvirus. De GGD Haaglanden en Amsterdam starten met het vaccineren van specifieke risiciogroepen die de grootste kans op besmetting van monkeypox lopen. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie ontvangt een persoonlijke uitnodiging van de GGD. ANP PHIL NIJHUIS
2022-07-25 17:01:59 RIJSWIJK - Een medewerker van de GGD Haaglanden zet de spullen klaar om een vaccinatie te zetten tegen het apenpokkenvirus. De GGD Haaglanden en Amsterdam starten met het vaccineren van specifieke risiciogroepen die de grootste kans op besmetting van monkeypox lopen. Iedereen die in aanmerking komt voor een vaccinatie ontvangt een persoonlijke uitnodiging van de GGD. ANP PHIL NIJHUIS beeld anp / Phil Nijhuis

hele dag

Zaporizja

hele dag

Apenpokken

Het RIVM meldt aantal besmettingen met en inentingen tegen apenpokken.

hele dag

Visserijruzie

Kapitein Britse vissersboot voor Franse rechter om ‘illegaal vissen’ in Franse wateren.

20.00

Oekraïens orkest

Concert Oekraïens orkest met vrijgestelde dienstplichtigen en vluchtelingen in Amsterdam.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.