Varia
Als die ketting ooit gevonden wordt, mag niemand weten dat hij van haar is. Tegelijkertijd wordt ze misselijk van de gedachte dat ze de hanger niet meer terugziet.
Harco Ploegman
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20

‘We hebben gasten op de sabbat,’ vertelt Marta vergenoegd. ‘Fijn dat je zo veel graan hebt gemalen, kindje.’ Even geleden zou het water Chana in de mond zijn gelopen bij de gedachte aan vers brood, maar nu moet ze haar best doen om enthousiast te klinken. ‘Kan ik nog iets doen voor de maaltijd?’ zegt ze hard. ‘Je hoeft niet zo te schreeuwen, ik ben niet doof, ook al zegt Judit van wel,’ moppert Marta. ‘Loop maar mee en kijk maar of ik nog iets heb wat je kunt gebruiken.’ Als ze in de kleine ruimte staan met planken die krom staan door het gewicht van manden en kruiken, wordt Chana’s aandacht meteen getrokken door een mand vol dikke, stroperige dadels en even vergeet ze haar ketting – ze kan haar ogen er niet van af houden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.

Afbeelding

ME Den Haag grijpt in bij onlusten na WK-overwinning Marokko

In Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. ‘De sfeer is wat grimmiger geworden’, aldus een woordvoerder.