Varia
Als die ketting ooit gevonden wordt, mag niemand weten dat hij van haar is. Tegelijkertijd wordt ze misselijk van de gedachte dat ze de hanger niet meer terugziet.
Harco Ploegman
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20

‘We hebben gasten op de sabbat,’ vertelt Marta vergenoegd. ‘Fijn dat je zo veel graan hebt gemalen, kindje.’ Even geleden zou het water Chana in de mond zijn gelopen bij de gedachte aan vers brood, maar nu moet ze haar best doen om enthousiast te klinken. ‘Kan ik nog iets doen voor de maaltijd?’ zegt ze hard. ‘Je hoeft niet zo te schreeuwen, ik ben niet doof, ook al zegt Judit van wel,’ moppert Marta. ‘Loop maar mee en kijk maar of ik nog iets heb wat je kunt gebruiken.’ Als ze in de kleine ruimte staan met planken die krom staan door het gewicht van manden en kruiken, wordt Chana’s aandacht meteen getrokken door een mand vol dikke, stroperige dadels en even vergeet ze haar ketting – ze kan haar ogen er niet van af houden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.

Afbeelding

Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.

Afbeelding

Sanquin: 4 op de 5 bloeddonors hebben corona gehad

77 procent van de bloeddonoren heeft inmiddels een coronabesmetting doorgemaakt. Dat meldt Sanquin op basis van de nieuwste meting onder Nederlandse bloeddonors. Onder jonge mensen tussen 18 en 25 jaar is zelfs 90 procent besmet geweest.

Afbeelding

Poolse miljoenenboete voor ING om antiwitwasaanpak

ING moet in Polen een boete van omgerekend 4,6 miljoen euro betalen. De bank zou zich in de periode tussen 2014 en 2020 niet gehouden hebben aan de regels omtrent antiwitwasbeleid. Dat bevestigde een woordvoerder van ING na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Leden Farmers Defence Force kritisch op stikstofadvies van Remkes

Leden van Farmers Defence Force (FDF) reageren kritisch op het stikstofadvies van Remkes. Vooral de (verplichte) uitkoopregeling zit hen totaal niet lekker. ‘Ze zijn niet goed in Den Haag.