Staalbedrijf Abramovitsj zet Noord-Amerikaanse dochter te koop

Nieuws
Staalconcern Evraz, waar de Russische miljardair Roman Abramovitsj grootaandeelhouder van is, heeft zijn Noord-Amerikaanse activiteiten in de etalage gezet. De in Londen gevestigde staalproducent heeft partijen om overnamevoorstellen gevraagd voor het onderdeel.
anp
woensdag 10 augustus 2022 om 19:46
Afbeelding
beeld anp

Het Verenigd Koninkrijk legde na de Russische invasie in Oekraïne sancties op aan het bedrijf. Het concern heeft van het Britse Office of Financial Sanctions Implementation evenwel een vergunning gekregen, waardoor het de verkoopprocedure kan doorzetten. Voor elke transactie is naast goedkeuring van de autoriteiten ook goedkeuring van andere regelgevende instanties en het bedrijf vereist.

Evraz North America, de grootste Noord-Amerikaanse producent van rails en pijpen met grote diameters voor de olie- en gasindustrie, rapporteerde in de eerste zes maanden van het jaar een bedrijfsresultaat van bijna 300 miljoen dollar. Het bedrijf bezit zes productielocaties in de VS en Canada en heeft meer dan 3200 mensen in dienst.

De Russische miljardair Abramovitsj heeft een belang van bijna 29 procent in de staalproducent. De rijke Rus kreeg eerder persoonlijk sancties opgelegd door het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vakbonden ontevreden over cao-bod streekvervoerders

Vakbonden hebben teleurgesteld gereageerd op het nieuwste loonbod van werkgevers in het streekvervoer. Dat dienden de vervoersbedrijven die regionaal treinen en bussen laten rijden woensdag op de valreep in, vlak voordat er een ultimatum van FNV, CNV en VVMC verstreek.

Afbeelding

IATA: productie duurzamere vliegtuigbrandstof fors omhoog in 2023

De productie van duurzamere brandstoffen voor de luchtvaartindustrie zal volgend jaar sterk toenemen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF) in 2023 minstens verdubbelen naar 200 miljoen liter vergeleken met dit..

Afbeelding

Oekraïne roept op tot boycot Russische cultuur

De Oekraïense cultuurminister Oleksandr Tkatsjenko roept op tot het boycotten van Russische cultuur. Het Kremlin gebruikt die cultuur om de oorlog in Oekraïne te rechtvaardigden, stelt hij in een opiniestuk voor de Britse krant The Guardian.

Afbeelding

Migranten vluchten na noodlanding uit vliegtuig in Barcelona

Na een noodlanding op de luchthaven van Barcelona zijn 28 migranten uit het vliegtuig ontsnapt. Het verkeersvliegtuig met 228 passagiers aan boord maakte een vlucht van Casablanca naar Istanbul.

Afbeelding

Taliban voeren eerste publieke executie uit sinds machtsovername

In Afghanistan is woensdag een man die was veroordeeld voor moord ter dood gebracht. Het was de eerste publieke executie sinds de Taliban vorig jaar de macht overnamen in het land.

Afbeelding

VVD en SP: verplichte les sociale advocatuur voor advocaat in spe

VVD en SP willen dat in de opleiding voor advocaten nadrukkelijk aandacht wordt besteed aan de sociale advocatuur. In de beroepsopleiding moet dit een verplicht vak worden en voor dat vak moeten advocaat-stagiairs verplicht twee weken meelopen met een sociaal advocaat, stellen..