Staalbedrijf Abramovitsj zet Noord-Amerikaanse dochter te koop

Nieuws
Staalconcern Evraz, waar de Russische miljardair Roman Abramovitsj grootaandeelhouder van is, heeft zijn Noord-Amerikaanse activiteiten in de etalage gezet. De in Londen gevestigde staalproducent heeft partijen om overnamevoorstellen gevraagd voor het onderdeel.
anp
woensdag 10 augustus 2022 om 19:46
Afbeelding
beeld anp

Het Verenigd Koninkrijk legde na de Russische invasie in Oekraïne sancties op aan het bedrijf. Het concern heeft van het Britse Office of Financial Sanctions Implementation evenwel een vergunning gekregen, waardoor het de verkoopprocedure kan doorzetten. Voor elke transactie is naast goedkeuring van de autoriteiten ook goedkeuring van andere regelgevende instanties en het bedrijf vereist.

Evraz North America, de grootste Noord-Amerikaanse producent van rails en pijpen met grote diameters voor de olie- en gasindustrie, rapporteerde in de eerste zes maanden van het jaar een bedrijfsresultaat van bijna 300 miljoen dollar. Het bedrijf bezit zes productielocaties in de VS en Canada en heeft meer dan 3200 mensen in dienst.

De Russische miljardair Abramovitsj heeft een belang van bijna 29 procent in de staalproducent. De rijke Rus kreeg eerder persoonlijk sancties opgelegd door het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.