Onderzoek laat daling Facebook-gebruik onder tieners zien

Nieuws
Amerikaanse tieners hebben in de afgelopen jaren massaal Facebook de rug toegekeerd. Het sociale medium wordt nog door ongeveer een derde van de tieners gebruikt, zegt onderzoeker Pew Research Center. Zeven jaar geleden was dat nog 71 procent, toonde een vergelijkbaar onderzoek van Pew.
anp
woensdag 10 augustus 2022 om 18:39
Afbeelding
beeld anp

TikTok is het populairste sociale netwerk onder tieners. Daar maakt zo’n twee derde van de Amerikaanse pubers gebruik van. Google’s videodienst YouTube is de populairste site bij de Amerikaanse tieners. Maar liefst 95 procent gebruikt die site.

Facebook probeert al jaren om relevant te blijven. De afgelopen jaren is het sociale netwerk in de Verenigde Staten, maar ook in Europa, steeds meer voor oudere gebruikers interessant gebleken. Jongeren voelen zich meer aangetrokken tot sociale netwerken met plaatjes en korte filmpjes, zoals Instagram, Snapchat en TikTok.

Kritiek

Facebook-moederbedrijf Meta Platforms kopieert geregeld functies van die diensten en introduceert ze in Facebook en Instagram, dat ook van Meta is. Dat levert echter soms kritiek op van de gebruikers van die diensten die daar niet op zitten te wachten. Bovendien lukt het blijkbaar niet om jongere gebruikers vast te houden.

Lichtpuntje voor Meta is dat Instagram populairder is onder tieners dan Snapchat. Ook zien tieners die dienst nu meer zitten dan zeven jaar geleden tijdens het vorige onderzoek.

Vrijwel alle Amerikaanse tieners geven aan een smartphone te hebben. Bijna de helft stelt continu online te zijn, dat was zeven jaar geleden nog ongeveer een kwart.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.

Afbeelding

Macron wijst Musk op noodzaak regels bij Twitter

De Franse president Emmanuel Macron heeft met de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, een ‘helder en eerlijk’ gesprek gehad over de regels rond content op het socialemediaplatform. Beiden ontmoetten elkaar in de VS, waar Macron op staatsbezoek is.

Afbeelding

EU-landen en G7 akkoord over prijsplafond Russische olie

De EU-landen hebben een akkoord bereikt over een prijsplafond voor Russische olie die per zee naar Europa wordt vervoerd. De Poolse regering, die een tijd dwarslag, heeft formeel ingestemd met de invoering van een prijsplafond van 60 dollar (57 euro) per vat, bevestigen diploma..

Afbeelding

Assange maakt uitlevering aan VS aanhangig bij Europees Hof

WikiLeaks-oprichter Julian Assange heeft zijn uitlevering aan de Verenigde Staten aanhangig gemaakt bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), zo heeft het hof vrijdag bevestigd.

Afbeelding

WHO: minder aandacht corona kan leiden tot nieuwe fatale variant

Tedros Adhanom Ghebreyesus, de baas van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, waarschuwt dat de verminderde aandacht voor de bestrijding van COVID-19 kan leiden tot het ontstaan van een nieuwe dodelijke variant van het coronavirus.

Afbeelding

Onderzoek: meeste oudere boeren hebben geen opvolger klaarstaan

De meeste boeren van 60 jaar of ouder hebben geen opvolger klaarstaan om hun bedrijf over te nemen. Dat volgt uit onderzoek door AgriDirect dat informatie heeft verzameld over de leeftijd en opvolgsituatie van ruim 14.500 agrarische bedrijven.