Marine onderschept 1600 kilo marihuana in Caribisch gebied

Nieuws
Het marineschip Zr.Ms. Groningen heeft deze week in het Caribisch gebied 1640 kilo marihuana onderschept. Volgens het ministerie van Defensie is dit de zevende keer dat het patrouilleschip een grote lading drugs onderschept, sinds het vaartuig vanaf april door het gebied vaart. In totaal is daarbij tot dusver meer dan 6000 kilo smokkelwaar in beslag genomen.
anp
woensdag 10 augustus 2022 om 11:10
Afbeelding
beeld anp

Bij de laatste actie kon de Zr.Ms. Groningen maandag een snel smokkelvaartuig tegenhouden. De bemanning van de boot gooide daarvoor een aantal pakketten marihuana overboord, maar de kustwacht kon 66 pakketten uit het water vissen. De vangst en de acht verdachten zijn overgedragen aan de autoriteiten van Bonaire.

De Kustwacht van het Caribisch gebied meldde deze week al dat het samen met de Zr.Ms. Groningen een recordhoeveelheid drugs in beslag had genomen. In een periode van drie weken werd 4000 kilo drugs onderschept. In het gehele jaar 2021 ging het om 3300 kilo in het Caribisch gebied.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.

Afbeelding

Biden bezoekt Florida na verwoestende orkaan Ian

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een bezoek gebracht aan het door orkaan Ian getroffen gebied in de staat Florida. Hij keek samen met first lady Jill vanuit een helikopter naar de verwoestingen en beloofde hulp aan de getroffenen.

Afbeelding

Sanquin: 4 op de 5 bloeddonors hebben corona gehad

77 procent van de bloeddonoren heeft inmiddels een coronabesmetting doorgemaakt. Dat meldt Sanquin op basis van de nieuwste meting onder Nederlandse bloeddonors. Onder jonge mensen tussen 18 en 25 jaar is zelfs 90 procent besmet geweest.

Afbeelding

Poolse miljoenenboete voor ING om antiwitwasaanpak

ING moet in Polen een boete van omgerekend 4,6 miljoen euro betalen. De bank zou zich in de periode tussen 2014 en 2020 niet gehouden hebben aan de regels omtrent antiwitwasbeleid. Dat bevestigde een woordvoerder van ING na berichtgeving door NRC.

Afbeelding

Leden Farmers Defence Force kritisch op stikstofadvies van Remkes

Leden van Farmers Defence Force (FDF) reageren kritisch op het stikstofadvies van Remkes. Vooral de (verplichte) uitkoopregeling zit hen totaal niet lekker. ‘Ze zijn niet goed in Den Haag.