Musk verkoopt nog eens 7 miljard aan aandelen voor kopen Twitter

Nieuws
Elon Musk heeft voor bijna 7 miljard dollar aan aandelen in zijn bedrijf Tesla verkocht om genoeg geld te hebben om Twitter over te kunnen nemen. Zo bereidt de rijkste man ter wereld zich voor op een mogelijk verplichte koop van het socialenetwerkbedrijf, mocht de rechter besluiten dat Musk dat moet doen. De Tesla-topman was van plan om Twitter te kopen, maar wil daar tot onvrede van het platform van afzien. Een rechtszaak volgt op 17 oktober.
anp
woensdag 10 augustus 2022 om 08:13
Afbeelding
beeld anp

‘In het (hopelijk onwaarschijnlijke) geval dat Twitter de overname afdwingt én sommige investeerders zich terugtrekken, is het belangrijk om een noodgedwongen verkoop van Tesla-aandelen te voorkomen’, tweette Musk. Dit is voorlopig zijn laatste verkoop en de topman koopt ook weer aandelen als de deal met Twitter niet doorgaat, zo antwoordde hij op vragen van zijn volgers.

De meest recente verkoop van aandelen, die Musk op 5 augustus deed, is een van zijn grootste ooit. Ook volgt de verkoop vier maanden nadat Musk na een verkoop ter waarde van 8,5 miljard dollar had gezegd voorlopig geen Tesla-aandelen meer van de hand te doen.

Bewijzen

De waarde van de aandelen van Tesla zijn dit jaar 20 procent gedaald, maar zijn sinds het dieptepunt in mei wel weer in opmars. Nu zijn ze 35 procent meer waard dan drie maanden geleden.

De Tesla-topman beëindigde zijn overnamepoging van het socialenetwerkbedrijf afgelopen maand, waar hij 44 miljard dollar voor over had, omdat hij meent dat er veel meer nepaccounts op Twitter zijn dan het bedrijf zegt. De 51-jarige ondernemer zei zaterdag dat de verkoop wel onder de originele voorwaarden kan doorgaan als Twitter met bewijzen komt over het aantal echte accounts dat de berichtendienst heeft.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.

Afbeelding

Biden wil alleen met Poetin praten als die oorlog wil beëindigen

Een gesprek met de Russische president Vladimir Poetin is pas aan de orde als blijkt dat hij de oorlog in Oekraïne wil beëindigen, zegt zijn Amerikaanse ambtgenoot Joe Biden.