Oekraïense gouverneur: doden door Russische aanval

Nieuws
In de Centraal-Oekraïense regio Dnjepropetrovsk zijn zeker dertien mensen omgekomen door Russische beschietingen, meldt gouverneur Valentin Reznitsjenko. Bij de aanval in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rond de tien mensen gewond geraakt.
anp
woensdag 10 augustus 2022 om 07:54 aangepast 08:52
Afbeelding
beeld anp

De gouverneur liet aanvankelijk via Telegram weten dat in het district Nikopol elf doden waren gevallen en in het stadje Marhanets tien. Hij zei ruim een uur later dat de beschietingen in totaal elf mensen het leven hadden gekost en even later voegde hij eraan toe dat nog twee mensen waren bezweken aan hun verwondingen.

Het Russische leger zou tientallen raketten hebben afgevuurd op woonwijken. Volgens de gouverneur zijn meerdere gebouwen beschadigd of verwoest.

Het getroffen gebied grenst aan de rivier Dnjepr met aan de andere kant de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja. De centrale, de grootste van Europa, is de afgelopen dagen meermaals beschoten. Rusland en Oekraïne wijzen naar elkaar als schuldige. Dnjepropetrovsk ligt in de oostelijke helft van Oekraïne en grenst aan de regio's Donetsk en Zaporizja.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..