Oldebroek: nieuwe protestvlaggen worden ook weggehaald

Nieuws
In de Gelderse gemeente Oldebroek zijn vorige week opnieuw omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen aan onder meer lantarenpalen. Ook die worden binnenkort weggehaald, meldt de gemeente maandag.
anp
maandag 8 augustus 2022 om 14:25
Afbeelding
beeld anp

Volgens Oldebroek zijn "meerdere personen in beeld gekomen" bij het ophangen van de nieuwe protestvlaggen. Zij zijn uitgenodigd voor een gesprek op het gemeentehuis "om samen tot een oplossing te komen en hen de gelegenheid te geven de vlaggen zelf te verwijderen. Helaas konden we niet tot afspraken komen". De gemeente zegt achter het protest van boeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet te staan.

Oldebroek had onlangs ook al omgekeerde vlaggen laten weghalen. Dat verliep onrustig. Toen een man bezig was een van de omgekeerde vlaggen te verwijderen, stopte een vrachtwagen naast hem. De vrachtwagenchauffeur haalde autosleutels uit de wagen van de vlaggenverwijderaar. Die probeerde zijn sleutels terug te krijgen door op de treeplank van de vrachtwagen te gaan staan, maar de truckchauffeur gaf gas en de man moest wegspringen. Een paar dagen daarvoor hadden twee mannen strobalen gedumpt en een omgekeerde vlag neergezet in de tuin van de burgemeester. De gemeente heeft aangifte gedaan.

Waterschap Hollandse Delta laat maandag ook weten dat protestvlaggen en spandoeken op eigendommen van het schap worden weggehaald. Het schap op de Zuid-Hollandse eilanden is eigenaar van onder meer bruggen, meerpalen en lantarenpalen. Volgens het schap is het onveilig als daaraan vlaggen of spandoeken hangen. Voorbijgangers zijn er misschien door afgeleid en de doeken kunnen wegwaaien. Het schap haalt de vlaggen en spandoeken meteen weg.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..