BioNTech boekt minder omzet door achterblijvende vaccinverkoop

Nieuws
Het Duitse biotechnologiebedrijf BioNTech heeft in het tweede kwartaal minder omzet geboekt. Dat komt doordat de bestellingen voor het coronavaccin achterbleven ten opzichte van een jaar geleden toen de injectie net op de markt was gekomen. BioNTech ontwikkelde samen met Pfizer een vaccin tegen het coronavirus.
anp
maandag 8 augustus 2022 om 13:27
Afbeelding
beeld anp

De omzet van BioNTech zakte op jaarbasis met 40 procent tot 3,2 miljard euro. Kenners hadden vooraf gerekend op een omzet van bijna 4 miljard euro. In het eerste kwartaal van dit jaar behaalde het bedrijf nog een omzet van bijna 6,4 miljard euro. Ook de winst viel lager uit dan verwacht.

BioNTech en partner Pfizer rekenen op een aangepaste versie van het coronavaccin die speciaal gericht is tegen de omikronvariant om de verkoop voor de rest van het jaar nieuw leven in te blazen. De eerste doses van het vaccin dat is afgestemd op zowel het originele coronavirus als de snel verspreidende omikronvariant zou in oktober klaar moeten zijn, op tijd voor de boostercampagnes in de herfst, zei BioNTech. De bedrijven beginnen deze maand met een klinische proef.

Herfstboosters

BioNTech rekent daardoor voor dit jaar nog steeds op een omzet van tussen de 13 miljard en 17 miljard euro. De vaccinverkopen zullen daarbij in het vierde kwartaal toenemen zodra de nieuwe coronaprik beschikbaar is. Concurrent Moderna heeft al gezegd in september de eerste herfstboosters te zullen leveren.

BioNTech en Pfizer willen daarnaast ook goedkeuring in Europa voor een versie van hun vaccin tegen het oorspronkelijke coronavirus plus een eerdere subvariant van omikron, BA.1. De Amerikaanse autoriteiten hebben de medicijnfabrikanten gevraagd om een injectie die is aangepast aan de latere subvariant van omikron, BA.4/5.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Duitse filmmaker Wolfgang Kohlhaase (91) overleden

De Duitse regisseur Wolfgang Kohlhaase is op 91-jarige leeftijd overleden. De filmmaker was een van de bekendste en meest productieve scenarioschrijvers van de voormalige DDR. Hij maakte onder meer de films Solo Sunny en Berlin - Ecke Schönhauser.

Afbeelding

Farmers Defence Force: onteigening moet van tafel

‘De onteigening van boeren moet van tafel. De gedwongen uitkoping laten wij niet gebeuren.’ Dat zegt voorman Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF) woensdagavond na een bijeenkomst van de actiegroep in Nijkerk.

Afbeelding

Noord-Korea vuurt opnieuw raket af

Enkele dagen nadat Noord-Korea een raket afvuurde die over Japan heen vloog, heeft het regime van Kim Jong-un donderdagochtend (lokale tijd) opnieuw een raket afgevuurd. Volgens Japan en Zuid-Korea gaat het mogelijk om een ballistische raket.

Afbeelding

Lula krijgt opnieuw steun van afgevallen presidentskandidaat

De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft in de race om het presidentschap een steunbetuiging ontvangen van senator Simone Tebet. Zij werd zondag bij de eerste ronde van de presidentsverkiezingen derde en viel af.

Afbeelding

Remkes: kabinet moet echt andere toon aanslaan

Het kabinet moet in de stikstofdiscussie een andere toon aanslaan richting boeren én echt de dialoog met hen aangaan. Dat zei stikstofbemiddelaar Johan Remkes woensdag in Nieuwsuur. Tegelijkertijd riep hij de boeren op aan tafel te blijven zitten.

Afbeelding

Wall Street met kleine verliezen de handel uit

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Kort voor het einde van de sessie doken de graadmeters alsnog in het rood, waarmee de graadmeters het nalieten de ingezette prijsrally een vervolg te geven.