SoftBank verliest veel geld op investeringen door neergang beurs

Nieuws
De Japanse telecomprovider en techinvesteerder SoftBank heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een recordverlies geleden van 3,2 biljoen yen, omgerekend een kleine 23 miljard euro. Dat verlies was te wijten aan de neergang van de beurzen in de afgelopen maanden door onder meer angst voor recessie en renteverhogingen. Ook de bedrijven waar SoftBank geld in heeft gestoken, werden minder waard.
anp
maandag 8 augustus 2022 om 09:02
Afbeelding
beeld anp

SoftBank is onder meer een investeerder in de beursgenoteerde taxi-app Uber en de Zuid-Koreaanse webwinkel Coupang. Ook op belangen in bedrijven die nog geen beursnotering hebben, moest SoftBank afschrijven. Zo werd ByteDance, het moederbedrijf van TikTok bij een nieuwe investeringsronde een kwart minder waard. Het Zweedse bedrijf Klarna, dat het voor consumenten mogelijk maakt later te betalen voor aankopen, werd zelfs 85 procent minder waard.

Vooral techbedrijven gingen de afgelopen tijd omlaag omdat beleggers die ondernemingen als risicovol zien. Die problemen worden de komende tijd nog erger voordat er weer koersherstel komt, verwachten analisten. Verdere renteverhogingen van de Federal Reserve in de Verenigde Staten en de Europese Centrale Bank (ECB) zullen beurskoersen op korte termijn nog onder druk blijven zetten.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..