Doden bij nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza

Nieuws
Bij hernieuwde Israëlische aanvallen in de Gazastrook zijn zondag vijf mensen onder wie vier kinderen omgekomen, meldt het ministerie van Gezondheid van Hamas, de militante groep die Gaza regeert. Daarmee zou het totale aantal doden sinds de aanvallen vrijdag begonnen, op 41 zijn gekomen. Vijftien daarvan zijn kinderen volgens het ministerie, dat ook 311 gewonden meldt.
anp
zondag 7 augustus 2022 om 19:24
Afbeelding
beeld anp

Onderhandelingen tussen de Israëli's en Palestijnen over een wapenstilstand die vrijdagavond nog in zou moeten gaan, zijn nog gaande. Egypte treedt bij die onderhandelingen op als bemiddelaar.

De Israëlische luchtaanvallen volgen op onrust in de regio na de aanhouding van twee hooggeplaatste leden van Islamitische Jihad, dat een grote aanwezigheid heeft in Gaza. Het tweetal werd onlangs opgepakt op de door Israël bezette Westelijke Jordaanoever. Palestijnse militie-eenheden beantwoorden de aanvallen met honderden raketaanvallen op steden in Israël. Die worden volgens het Israëlische leger bijna allemaal onderschept met de zogenoemde 'IJzeren drone'. Er zijn tot nu toe geen doden of gewonden gemeld aan Israëlische zijde.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vliegtuig maakt noodlanding in Praag door mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

Afbeelding

Tsunamigevaar voor Amerikaans Samoa na zeebeving in Stille Oceaan

Het Pacific Tsunami Warning Center (PTWC) waarschuwt voor een tsunami die onder meer Samoa zou kunnen treffen, een buitengebied van de Verenigde Staten. De mogelijke tsunami is het gevolg van een zeebeving op ongeveer 100 kilometer ten zuidwesten van Tonga in de Stille Oceaan.

Afbeelding

Kap van onveilige Mandelabrug in Zoetermeer met spoed ontmanteld

De glazen overkapping van de onveilige brug over de A12 in Zoetermeer wordt met spoed ontmanteld. Daartoe is besloten na een eerste advies van Rijkswaterstaat. Het verkeer onder de fiets- en loopbrug hoeft niet te worden stilgelegd, meldt de gemeente.

Afbeelding

VS tegen nieuwe nederzettingen Israël op Westelijke Jordaanoever

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zondag gewaarschuwd dat de Verenigde Staten zich zullen verzetten tegen de vestiging van nieuwe nederzettingen door de volgende Israëlische regering.

Afbeelding

Oud-Unilevertopman Floris Maljers (89) overleden

Oud-topman Floris Maljers van Unilever is vrijdag op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan de Volkskrant laten weten. Maljers leidde het levensmiddelenconcern van 1984 tot 1994. Ook was hij commissaris bij diverse grote bedrijven zoals KLM, Philips en ABN AMRO.

Afbeelding

Von der Leyen wil actie tegen marktverstorende subsidies VS

Ook de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft problemen met economische plannen van de Verenigde Staten. Een wet waarmee de Amerikaanse president Joe Biden honderden miljarden dollars vrijmaakt voor de overgang naar milieuvriendelijkere technologieën..