Pride afgesloten met eindfeest op volle Dam

Nieuws
De Dam is zondagmiddag volgestroomd met feestgangers voor het eindfeest van negen dagen Pride in Amsterdam. Tijdens de ‘closing party’ worden onder meer de prijzen voor de botenparade uitgedeeld, zijn er optredens en spreekt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema het publiek toe.
anp
zondag 7 augustus 2022 om 18:13
Afbeelding
beeld anp

Op de Dam is het ‘gezellig druk’ en zit de sfeer er goed in, aldus Pride-woordvoerder Martijn Albers. Hij blikt terug op een Pride waarbij ‘we elkaar weer mochten ontmoeten, onze verschillen vieren en overeenkomsten zien’. Het eindfeest duurt tot 22.00 uur.

De Prideweek begon ruim een week geleden met de Pride Walk, een demonstratie voor gelijke rechten van lhbti’ers wereldwijd. Onder anderen Splinter Chabot en makers van de queerserie ANNE+ liepen mee. Met ruim driehonderd activiteiten tijdens het festival - volgens de organisatie meer dan ooit - was Pride na twee coronajaren weer als vanouds.

Het hoogtepunt van Pride was de Canal Parade. Tijdens de 25e editie van de botenparade voeren er zaterdag tachtig boten door de Amsterdamse grachten en stonden duizenden mensen feestelijk uitgedost langs de kant. Het thema van de Canal Parade was ‘My Gender, My Pride’. Met dat thema vroeg de organisatie extra aandacht voor groepen zoals transgender personen of mensen die non-binair zijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.

Afbeelding

ME Den Haag grijpt in bij onlusten na WK-overwinning Marokko

In Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. ‘De sfeer is wat grimmiger geworden’, aldus een woordvoerder.