Auto crasht na politieachtervolging, drie verdachten opgepakt

Nieuws
Op de A27 is zondagochtend een auto gecrasht na een achtervolging door de politie. Het ongeval gebeurde ter hoogte van Nieuwendijk. De drie mannen die in de auto zaten zijn aangehouden. Twee van hen raakten gewond. Eentje moest rechtstreeks naar een ziekenhuis, een andere is later vanuit een politiecel alsnog naar het ziekenhuis gebracht om behandeld te worden. Dat meldt de politie zondag.
anp
zondag 7 augustus 2022 om 15:50
Afbeelding
beeld anp

De mannen worden verdacht van gevaarlijk rijgedrag. Het zijn een 30-jarige man uit Bergen op Zoom en twee uit Schaerbeek in België (33 en 34).

De auto viel op omdat die erg hard reed op de A2. Toen agenten van de eenheid Rotterdam de auto verderop, in Hank, wilden controleren, ging de bestuurder er na een korte stop met hoge snelheid vandoor, aldus de politie. Vervolgens sloten ook politieauto’s van team Dongemond zich aan bij de achtervolging. De verdachten reden ook op de A27 nog tegen het verkeer in en crashten uiteindelijk in een bocht bij Nieuwendijk.

De verdachten zijn met een zogenoemde BTGV-procedure (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) uit de auto gepraat, agenten hebben daarbij hun vuurwapen getrokken. Omdat vermoed werd dat er explosieven in de auto konden liggen, is ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie erbij gekomen. Uiteindelijk werd er geen explosief gevonden. De A27 is een tijd afgesloten geweest voor onderzoek. De auto is weggetakeld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.