Man dood door metalen bal op Highland Games

Nieuws
Bij de Highland Games in Geldrop is een 65-jarige inwoner van die plaats overleden nadat hij werd geraakt door een metalen bal. De wedstrijden met onder meer het onderdeel kogelslingeren vonden zondag plaats op het Landgoed Kasteel Geldrop. Het slachtoffer liep in een tuin van het kasteel naast het wedstrijdterrein toen hij werd geraakt door de bal die over een heg vloog, melden getuigen.
anp
zondag 7 augustus 2022 om 14:32 aangepast 18:13
Afbeelding
beeld anp

Hulp voor het slachtoffer mocht niet meer baten, hij overleed ter plekke zegt de politie. De spelen zijn na het incident stilgelegd. De organisatie was niet bereikbaar voor een toelichting.

De politie is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht. Samen met de gemeente Geldrop-Mierlo wordt ook bekeken of er een vergunning nodig was geweest voor het evenement. De organisatie had die nu niet aangevraagd, omdat ervan uitgegaan werd dat de permanente evenementenvergunning van het Landgoed Kasteel Geldrop voldoende zou zijn, aldus een woordvoerster van de gemeente. Ze wijst erop dat de organisator Highland Games Federatie Nederland ervaring heeft met dit soort wedstrijden.

De Highland Games hebben hun oorsprong in Schotland. Naast de discipline Hammer Throw, waarbij een metalen bal wordt geworpen die aan een stok vastzit, stonden onder meer de Stone put (stenen gooien) en Caber Toss (boomstam flippen) op het programma.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

D66: mensen binnen 3 jaar verlossen van problematische schulden

Mensen met problematische schulden moeten binnen drie jaar verlost zijn van hun schulden. Dat plan dient D66 dinsdag in bij de begrotingsbehandeling van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Afbeelding

Yesilgöz over 'relschoppers' rond duel Marokko: schaam jullie

Minister van Justitie Dilan Yeşilgöz vindt dat de "relschoppers" die zondag zorgden voor ongeregeldheden na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK van Qatar zich moeten schamen. "Relschoppers, echt, schaam jullie", aldus de minister.

Afbeelding

Westerse journalist opgepakt bij zeldzame massaprotesten in China

Een vermoedelijk westerse journalist is opgepakt tijdens een straatprotest in de Chinese stad Shanghai. Volgens onbevestigde berichten gaat het om BBC-journalist Edward Lawrence.

Afbeelding

Ruim 37.000 kunstliefhebbers hebben PAN Amsterdam bezocht

De afgelopen week hebben in totaal ruim 37.000 kunstliefhebbers de 35e editie van de kunstbeurs PAN Amsterdam bezocht. De directeur van PAN Amsterdam, Mark Grol, noemt deze editie ‘in alle opzichten geslaagd’.

Afbeelding

Rellen in Brussel na WK-wedstrijd België - Marokko

In Brussel zijn onlusten uitgebroken vanwege de WK-wedstrijd in Qatar tussen België en Marokko. Relschoppers, van wie sommigen zijn getooid met de Marokkaanse vlag, gooien met vuurwerk en flessen, slaan met stokken en stichten brandjes.

Afbeelding

ME Den Haag grijpt in bij onlusten na WK-overwinning Marokko

In Den Haag grijpt de ME zondagavond in omdat er onlusten zijn ontstaan na de overwinning van Marokko op België tijdens het WK voetbal in Qatar, meldt de politie. ‘De sfeer is wat grimmiger geworden’, aldus een woordvoerder.