Luxe parfums en huidcrèmes lopen goed bij L’Oréal

Nieuws
Cosmeticaconcern L’Oréal doet goede zaken met zijn luxere producten zoals de parfums van Yves Saint Laurent en de huidcrèmes van Helena Rubinstein. De verkopen daarvan overtreffen de laatste tijd die van de tak met producten voor de massa, waaronder Maybelline New York-mascara en Garnier-shampoo.
anp
donderdag 28 juli 2022 om 19:25
Afbeelding
beeld anp

Bij zijn luxe producten zag L’Oréal de omzet afgelopen kwartaal 15 procent aantrekken vergeleken met een jaar terug. De totale omzet liep daardoor op vergelijkbare basis 13 procent op. Ook de bedrijfswinst steeg flink. Zo presteerde het concern een stuk beter dan alom verwacht, ondanks dat veel mensen meer op hun uitgaven zijn gaan letten vanwege de hoge inflatie.

L’Oréal kan de sterke vraag naar luxe artikelen goed gebruiken. Net als bijvoorbeeld luxebedrijven Louis Vuitton Moët Hennessy en het Zwitserse Richemont heeft de onderneming in China nog steeds last van coronabeperkingen. Die zitten de verkopen in die belangrijke markt dwars.

Als mensen massaal mondkapjes moeten dragen of binnen moeten blijven dan remt dat namelijk de vraag naar een artikel als make-up. Hoewel de meeste regio’s in China de beperkingen hebben opgeheven, kan het strikte coronabeleid van het land de vraag naar dergelijke producten blijven drukken. Onlangs is er weer een nieuwe lockdown afgekondigd in Wuhan.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Solidariteitsmars voor in Staphorst belaagde KOZP-activisten

In Den Haag hebben zaterdag meer dan 85 organisaties een solidariteitsdemonstratie gehouden voor de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vorige week in Staphorst door relschoppers werden belaagd.

Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.