Sportwagenmerk Koenigsegg investeert in Helmonds zonneautobedrijf

Nieuws
Het Helmondse zonneautobedrijf Lightyear vindt in de Zweedse fabrikant van exclusieve sportauto’s Koenigsegg een nieuwe partner en investeerder. Volgens Lightyear-topman Lex Hoefsloot laat de samenwerking zien dat hij met zijn bedrijf ‘op het juiste spoor’ zit.
anp
donderdag 28 juli 2022 om 17:49
Afbeelding
beeld anp

Lightyear is opgericht door oud-studenten van de TU/e in Eindhoven en werkt aan de ontwikkeling van elektrische auto’s met geïntegreerde zonnepanelen. Daarbij kan de start-up de jarenlange ervaring van de Zweden goed gebruiken. ‘Koenigsegg loopt voorop als het gaat om high-performance sportauto’s’, vertelt Hoefsloot naar aanleiding van de deal.

Zijn Lightyear 0-auto gaat volgens de planning deze herfst in productie. De technologieën van Koenigsegg zullen worden gebruikt om de energie-efficiëntie van Lightyear’s tweede model, de Lightyear 2, verder te verbeteren. De productie daarvan staat gepland voor eind 2024 of begin 2025. Er zijn geen financiële details over de samenwerking naar buiten gebracht.

Duurzaamheid

Ook Christian von Koenigsegg, de oprichter van Koenigsegg, denkt dat het partnerschap nuttig is. ‘De auto-industrie maakt een enorme overgang naar duurzame brandstof en dito technologie’, legt hij uit. ‘Lex en zijn team hebben transformatieve technologieën ontwikkeld en deze samenwerking met Lightyear zal ervoor zorgen dat onze producten innovatief blijven.’

Koenigsegg bestaat sinds 1994 en is bekend om zijn zogenoemde megacars. Dat zijn hele exclusieve sportwagens. De onderneming is gevestigd in Ängelholm in het zuiden van Zweden en telt zo’n 500 werknemers.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Solidariteitsmars voor in Staphorst belaagde KOZP-activisten

In Den Haag hebben zaterdag meer dan 85 organisaties een solidariteitsdemonstratie gehouden voor de activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) die vorige week in Staphorst door relschoppers werden belaagd.

Afbeelding

Acht mensen gearresteerd wegens diefstal werk Banksy in Kiev

Acht mensen zijn gearresteerd wegens hun poging een muurschildering van Banksy in een voorstad van Kiev te stelen. De Oekraïense autoriteiten lieten weten dat het kunstwerk van de Britse graffitiartiest nog in goede staat verkeert. De verdachten zijn tussen de 27 en 60 jaar.

Afbeelding

WSJ: Apple maakt plannen om productie uit China te verplaatsen

Techconcern Apple wil zijn toeleveringsketen beter spreiden. De maker van onder meer de populaire iPhones gaat in China, waar de meeste van zijn producten worden gemaakt, gebukt onder strenge coronamaatregelen en protesten die de productie in de weg zitten.

Afbeelding

Lange Frans teruggekeerd op YouTube

Lange Frans is teruggekeerd op YouTube, heeft de rapper zaterdag via Twitter bekendgemaakt. Zijn YouTube-account werd in oktober 2020 en januari 2021 door YouTube verwijderd.

Afbeelding

Kremlin niet akkoord met olieprijsplafond

Rusland ‘zal niet akkoord gaan’ met een prijsplafond dat door de landen van de G7 en hun bondgenoten wordt opgelegd voor Russische olie. Dat meldden Russische staatsnieuwsagentschappen, die een verklaring van het Kremlin citeerden.

Afbeelding

EU: Twitter riskeert boete of ban bij niet naleven regels

Sociale-mediabedrijf Twitter kan een boete krijgen of helemaal worden verbannen als het zich niet aan de Europese regels houdt. Dat zei EU-commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton, die sprak met Duitse en Franse journalisten.