Oekraïne: 5 doden en 25 gewonden door raketaanval op vliegschool

Nieuws
Een Russische raketaanval op een vliegschool in het midden van Oekraïne heeft vijf mensen het leven gekost. 25 anderen raakten gewond, volgens de gouverneur van de regio Kirovohrad. De aanval is nog niet onafhankelijk geverifieerd.
anp
donderdag 28 juli 2022 om 17:23
Afbeelding
beeld anp

Gouverneur Andri Rajkovytsj zei op sociale media dat de raketten twee hangars hebben geraakt van de vliegschool in Kropyvnytski. Dat gebeurde donderdag net na de middag (lokale tijd). ‘Er zijn slachtoffers: doden en gewonden. 25 zijn inmiddels naar medische instellingen gebracht, zij waren gewond. Vijf zijn gedood, een van hen zat bij het leger’, aldus Rajkovytsj, die tevens meedeelde dat drie vliegtuigen zijn beschadigd.

Volgens het Oekraïense persbureau Interfax zijn onder de gewonden twaalf militairen.

Afgelopen weekend was Kropyvnytski ook al doelwit van Russische beschietingen. De stad had voor de oorlog naar schatting zo’n 220.000 inwoners.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.

Afbeelding

Fabrieken in China draaien veel minder hard door coronalockdowns

Het strenge coronabeleid in China laat duidelijk zijn sporen na in de industrie van de tweede economie van de wereld. De bedrijvigheid in de industrie ging in november voor de tweede maand op rij omlaag.

Afbeelding

Aziatische beurzen licht hoger in afwachting toespraak Fed-baas

De Aziatische aandelenbeurzen lieten woensdag overwegend kleine winsten zien. Beleggers waren vooral in afwachting van de toespraak die voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve later op de dag zal houden.

Afbeelding

Afzetprijzen industrie bijna 21 procent hoger in oktober

De prijzen die Nederlandse industriebedrijven vragen voor hun goederen lagen in oktober bijna 21 procent hoger dan in dezelfde maand vorig jaar.

Afbeelding

Detailhandel zet meer om dankzij hogere prijzen

De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Dat is vooral het gevolg van hogere prijzen, aangezien het verkoopvolume in de meetperiode met 5,2 procent daalde.

Afbeelding

Inflatie koelt flink af in november volgens Europese meetmethode

Het tempo waarin de prijzen in Nederland stijgen is in november flink afgenomen ten opzichte van een maand eerder. De inflatie blijft echter hoog.