Nederlands plan moet cacaoboeren Ivoorkust uit armoede helpen

Nieuws
Het Nederlandse initiatief voor duurzame handel IDH wil Ivoriaanse cacaoboeren de komende jaren aan een beter inkomen helpen. Een samenwerking tussen IDH en het Ivoriaanse Conseil du Café-Cacao moet ervoor zorgen dat de inkomens van ten minste 100.000 cacaoboeren voor eind 2025 zijn verhoogd.
anp
donderdag 28 juli 2022 om 06:00
Afbeelding
beeld anp
anp

Door in te zetten op technologie en een betere toegang tot kredieten moet de werkwijze professioneler worden, zodat boeren meer geld verdienen aan hun producten. Ook komt er overleg met cacaohandelaren en chocoladeproducenten.

Volgens de organisaties telt Ivoorkust als grootste cacaoproducent ter wereld bijna een miljoen kleine cacaoboeren en is ongeveer een kwart van het land direct of indirect afhankelijk van cacao. Slechts zo’n 8 procent van de boeren zou een leefbaar inkomen hebben.

‘Misschien zullen niet alle cacaoboeren een leefbaar inkomen krijgen in de komende twee tot drie jaar, maar voor de meeste zal het een stap in de goede richting zijn naar het dichten van de inkomenskloof’, aldus topman Daan Wensing van IDH. De in Utrecht gevestigde organisatie krijgt steun van verschillende overheden, waaronder de Nederlandse.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Engeland gaat bezit van lachgas verbieden

De Britse regering gaat het bezit van lachgas verbieden, schrijft omroep BBC. Ook wordt de detailhandel scherper gecontroleerd. Volgens de BBC is lachgas een van de meest gebruikte drugs door Engelse jongeren in de leeftijd van 16 tot 24-jaar.

Afbeelding

Veel verkeersproblemen door grote staking in Duitsland

Reizigers in Duitsland gaan maandag een zware dag tegemoet. Het land heeft te maken met een grote staking op het spoor, in het streekvervoer, op luchthavens en de havens.

Afbeelding

Musk stelt dat Twitter nog maar 20 miljard dollar waard is

Volgens Elon Musk is Twitter nu ongeveer 20 miljard dollar (18,55 miljard euro) waard, zo scheef hij vrijdag in een e-mail aan medewerkers van het bedrijf. In oktober betaalde Musk nog 44 miljard dollar voor het sociale netwerk.

Afbeelding

Dode en gewonden bij schietpartij in Rotterdam

Bij een schietpartij in Rotterdam is zondagavond een 31-jarige inwoner van die stad gedood. Een man van 27 jaar die ook uit Rotterdam komt raakte gewond, net als een derde man van wie de politie de gegevens nog niet kon geven. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Afbeelding

Vrijwilligers ontdoen stranden van 5500 kilo afval

Vrijwilligers hebben zondag in totaal zo'n 5500 kilo aan afval opgeruimd langs de Nederlandse en Belgische kust. In Zandvoort werd de grootste berg zwerfvuil van het strand verwijderd tijdens de zogeheten Eneco Clean Beach Cup, meldt de organisatie.

Afbeelding

Israëlische premier Netanyahu ontslaat kritische defensieminister

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft defensieminister Yoav Gallant ontslagen, meldt het kantoor van de premier. Gallant had zaterdag in een televisietoespraak gezegd dat de door Netanyahu bepleite omstreden juridische hervormingen niet moeten doorgaan.