Nederlands plan moet cacaoboeren Ivoorkust uit armoede helpen

Nieuws
Het Nederlandse initiatief voor duurzame handel IDH wil Ivoriaanse cacaoboeren de komende jaren aan een beter inkomen helpen. Een samenwerking tussen IDH en het Ivoriaanse Conseil du Café-Cacao moet ervoor zorgen dat de inkomens van ten minste 100.000 cacaoboeren voor eind 2025 zijn verhoogd.
anp
donderdag 28 juli 2022 om 06:00
Afbeelding
beeld anp

Door in te zetten op technologie en een betere toegang tot kredieten moet de werkwijze professioneler worden, zodat boeren meer geld verdienen aan hun producten. Ook komt er overleg met cacaohandelaren en chocoladeproducenten.

Volgens de organisaties telt Ivoorkust als grootste cacaoproducent ter wereld bijna een miljoen kleine cacaoboeren en is ongeveer een kwart van het land direct of indirect afhankelijk van cacao. Slechts zo’n 8 procent van de boeren zou een leefbaar inkomen hebben.

‘Misschien zullen niet alle cacaoboeren een leefbaar inkomen krijgen in de komende twee tot drie jaar, maar voor de meeste zal het een stap in de goede richting zijn naar het dichten van de inkomenskloof’, aldus topman Daan Wensing van IDH. De in Utrecht gevestigde organisatie krijgt steun van verschillende overheden, waaronder de Nederlandse.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ontsnapte tbs’er opgepakt na neersteken vrouw in Soest

De tbs’er die woensdag ontsnapte uit de Pompekliniek in Nijmegen is aan het einde van de middag aangehouden nadat hij in Soest een 27-jarige vrouw had neergestoken. De vrouw raakte daarbij zwaargewond.

Afbeelding

VN-mensenrechtenchef Türk brengt bezoek aan Oekraïne

VN-mensenrechtenchef Volker Türk begint zondag een vierdaags bezoek aan Oekraïne. Dat doet hij op uitnodiging van de Oekraïense regering, die Rusland beschuldigt van ernstige mensenrechtenschendingen.

Afbeelding

Leider Islamitische Staat gedood, opvolger benoemd

De leider van Islamitische Staat is gedood tijdens gevechten, meldt een woordvoerder van de terroristische beweging in een audioboodschap op Telegram. Er is al een opvolger aangesteld: Abu al-Husayn al-Husayni al-Qurashi, die wordt omschreven als een ‘veteraan van de jihad’.

Afbeelding

ON!: rapport ombudsman eenzijdig, niet aantoonbaar en subjectief

Ongehoord Nederland noemt het tweede rapport van de NPO Ombudsman ‘in veel gevallen eenzijdig, niet aantoonbaar en subjectief’. In het woensdag verschenen rapport concludeert de ombudsman dat Ongehoord Nederland opnieuw de Journalistieke Code van de NPO op diverse punten heeft..

Afbeelding

Aantal schurftgevallen neemt verder toe

Het aantal mensen met schurft neemt steeds verder toe. Vorige week kwam het aantal patiënten dat zich bij de huisarts meldde voor het eerst in bijna twee jaar tijd boven de 30 per 100.000 inwoners uit, zo laten cijfers van onderzoeksinstituut Nivel zien.

Afbeelding

Ombudsman NPO: omroep ON! vertoont patroon delen onjuiste informatie

Omroep Ongehoord Nederland schendt nog steeds op diverse punten de Journalistieke Code van de NPO. Dat blijkt uit het tweede rapport dat Ombudsman Margo Smit heeft geschreven over de omroep van Arnold Karskens.