Panasonic bouwt nieuwe accufabriek in Kansas

Nieuws
Het Japanse elektronicaconcern Panasonic gaat zijn batterijproductie flink opvoeren met een nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat Kansas. Daarmee hoopt het bedrijf aan de groeiende vraag van Tesla en andere producenten van elektrische auto’s te kunnen voldoen.
anp
donderdag 14 juli 2022 om 08:15
Afbeelding
beeld anp

De nieuwe fabriek gaat ongeveer 4 miljard dollar kosten en levert zo’n 4000 banen op, maakte Panasonic bekend. ‘Door de toename van het aantal elektrische auto’s op de markt is het van cruciaal belang om de batterijproductie in de Verenigde Staten uit te breiden om aan de vraag te voldoen’, zegt Kazuo Tadanobu, directeur bij Panasonic Energy in een verklaring.

Een nieuwe locatie in Kansas heeft voor Panasonic als voordeel dat het relatief dichtbij de nieuwe fabriek ligt die Tesla onlangs in Austin (Texas) opende. De elektronicagigant beschouwt accu’s als een van de belangrijkste pijlers voor toekomstige groei.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse klimaatgezant ziet weinig in uitgeklede klimaattop

Ondanks de wisselende reacties op de uitkomst van de jongste klimaattop in Egypte denkt de klimaatgezant van de Nederlandse overheid, Jaime de Bourbon de Parme, niet dat een kleinere top tot een beter resultaat had geleid. ‘Ik denk dat dat moeilijk wordt.

Afbeelding

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.

Afbeelding

Aandacht voor inflatie eurozone en toespraak Powell op Damrak

Op de Amsterdamse aandelenbeurs gaat de aandacht woensdag vooral uit naar de nieuwste inflatiecijfers van de eurozone. Naar verwachting is de inflatie in het eurogebied in november iets afgezwakt door de wat lagere kosten voor energie.

Afbeelding

Brussel komt met regels om verpakkingsafval fors te verminderen

De Europese Unie komt met voorstellen om de berg afval van verpakkingsmaterialen te verminderen. Het gaat om het terugbrengen van de afvalberg die ontstaat door onder meer gebruikte koffiepads, boodschappentassen en wegwerpwaterflessen.

Afbeelding

Ruim 3,8 miljoen mensen zien Oranje winnen van Qatar

Het derde en laatste groepsduel van het Nederlands elftal op het WK voetbal is dinsdagmiddag door ruim 3,8 miljoen mensen bekeken. Dat is een stuk minder dan de eerste twee wedstrijden die rond de 4,3 miljoen kijkers trokken, meldt Stichting KijkOnderzoek.

Afbeelding

FT: Alibaba-oprichter Jack Ma woont al maanden in Tokio

Jack Ma, de oprichter van de Chinese webwinkel Alibaba, woont al maanden in Tokio. De Chinese miljardair was grotendeels van de radar verdwenen nadat hij gebrouilleerd was geraakt met de Chinese regering.