‘Liedjesbijbel, Dromen over later’

Nieuws
Rosanne de Boer
vrijdag 8 juli 2022 om 17:28
Omslag 'Liedjesbijbel, Dromen over later'
Omslag 'Liedjesbijbel, Dromen over later' beeld nd

Twaalf jaar lang elke maand een nieuw kinderlied en vertelling over een Bijbelverhaal. Dat is het doel van het collectief Liedjesbijbel, een initiatief van onder andere schrijver Reinier Sonneveld. In 2019 verscheen bij uitgeverij Vuurbaak de eerste bundel: een boek en cd met 12 liedjes en vertellingen. Onlangs kwam deel 2 uit. De liedjes en verhalen zijn ook te beluisteren via www.liedjesbijbel.nl en Spotify. Het boek is te gebruiken als kinderbijbel. De initiatiefnemers gaan in chronologische volgorde door de bijbel. In deel 2 staan vooral verhalen over Jozef en Mozes. Interessant is dat er na Pesach, het feest van de bevrijding uit Egypte, ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

VS tonen nieuwe nucleaire bommenwerper die onbemand kan vliegen

De Amerikaanse luchtmacht heeft vrijdag de B-21 Raider onthuld, een nieuwe geavanceerde nucleaire bommenwerper die onbemand missies kan uitvoeren, de eerste in zijn categorie.

Afbeelding

Nederlanders grijpen naast milieuprijzen prins William

De gemeente Amsterdam en het Nederlandse The Great Bubble Barrier zijn vrijdag in het Amerikaanse Boston niet in de prijzen gevallen bij de uitreiking van de Earthshot Prize.

Afbeelding

Horeca in de startblokken voor wedstrijd Oranje

Cafés en restaurants maken zich op voor de voetbalwedstrijd Nederland - Verenigde Staten. Om 16.00 uur strijdt Oranje voor een plaats in de kwartfinale op het WK in Qatar. In verschillende steden is de wedstrijd te volgen op grote schermen in cafés.

Afbeelding

EU-ban Russische olie mogelijk nieuw pijnpunt aan de pomp

De gedeeltelijke boycot op Russische olie die de Europese Unie maandag invoert kan voor extra ongemak aan de benzinepomp zorgen. Als een deel van de olie van de wereldmarkt wegvalt, drijft dat de prijzen voor aardolie op, Dat werkt door in de kosten voor benzine en diesel.

Afbeelding

VS: Cuba, Nicaragua en Wagner op zwarte lijst godsdienstvrijheid

De regering van VS-president Joe Biden heeft Cuba, Nicaragua en de Russische Wagner-groep aan een zwarte lijst van internationale godsdienstvrijheid toegevoegd. Dat maakt de weg vrij voor (bijkomende) sancties tegen de twee Latijns-Amerikaanse landen en het huurlingenbedrijf.

Afbeelding

Finse premier: Europa kan niet zonder de VS

Sanna Marin, de premier van Finland, zegt dat Europa ‘niet sterk genoeg’ is om de Russische invasie van Oekraïne alleen te trotseren, en daarom de hulp van de VS nodig heeft.