Albert Heijn: alle schappen zijn weer gevuld

Nieuws
Alle schappen in de winkels van Albert Heijn zijn weer helemaal gevuld na de blokkades van distributiecentra door boeren eerder deze week, zegt een woordvoerster van de supermarktketen.
anp
donderdag 7 juli 2022 om 14:59
Afbeelding
beeld anp

‘De bevoorrading is weer helemaal op orde. Daar zijn we dinsdag vroeg mee begonnen, de schappen zijn nu weer goed gevuld’, aldus de zegsvrouw. Ook kunnen klanten volgens haar gewoon weer online boodschappen doen zonder vertragingen.

Albert Heijn wil nog niets kwijt over de schade van de boerenacties. Volgens de woordvoerster moet er eerst geïnventariseerd worden hoe groot de schade is. ‘En wat ga je dan doen? Ga je überhaupt iets doen? Dat zal allemaal bekeken gaan worden, ook branchebreed’, vertelt de woordvoerster.

Miljoenen euro’s schade

Supermarktkoepel CBL zei eerder deze week dat de branche tientallen miljoenen euro’s schade heeft geleden. Dat komt door misgelopen omzet doordat producten niet geleverd werden en omdat deze producten tegelijkertijd aan het bederven waren in de distributiecentra.

CBL kan nog niet zeggen of die schade verhaald kan worden op de actievoerders en of dit gaat gebeuren. Aart van Haren, directeur van Vomar Voordeelmarkt, gaf woensdag aan dat dit niet mogelijk is omdat hij niet weet wie de actievoerders zijn. ‘Die mensen hebben daar volledig anoniem gestaan. De politie heeft geen naam en rugnummer genoteerd, ik heb geen idee met wie ik te maken had’, legde de directeur uit. Van Haren schat de schade voor zijn bedrijf tussen de 200.000 en 300.000 euro.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Heijnen benadrukt: statiegeld op blikjes gewoon per 31 december

Het statiegeldsysteem voor blikjes gaat gewoon in per 31 december van dit jaar, benadrukt staatssecretaris Vivianne Heijnen (Milieu). Vanuit de sector klinkt dat die datum niet haalbaar is, en mogelijk er pas vanaf 1 april of zelfs 1 juli volgend jaar klaar voor is.

Afbeelding

Netflix bij stijgers op Wall Street, Salesforce verliest fors

Netflix heeft de handelsdag donderdag in New York met een flinke plus afgesloten. Beleggers lijken in toenemende mate vertrouwen te hebben in de goedkopere abonnementen van de streamingdienst. Softwarebedijf Salesforce behoorde tot de grootste dalers.

Afbeelding

Yesilgöz haalt weer fel uit naar relschoppers na WK-zege Marokko

Justitieminister Dilan Yesilgöz heeft opnieuw hard uitgehaald naar relschoppers die zich schuldig maakten aan geweld en vernielingen na de overwinning van Marokko tegen Canada op het WK voetbal in Qatar.

Afbeelding

Aardgasprijzen uiteindelijk omlaag na eerdere sprong omhoog

De aardgasprijzen zijn donderdag in een sterk schommelende sessie uiteindelijk wat gedaald. Handelaren wogen de inspanningen van de Europese Unie om de last van hoge rekeningen voor consumenten te verlichten af tegen de vooruitzichten voor kouder weer.

Afbeelding

Polen gaat olie leveren aan belangrijke raffinaderij Duitsland

Duitsland en Polen hebben een overeenkomst getekend over de levering van ruwe olie via Gdansk. De olie is bestemd voor de PCK-raffinaderij in het Oost-Duitse Schwedt. Om hoeveel olie het gaat, is nog niet bekend.

Afbeelding

Politie treedt op in Amsterdam vanwege onrust na winst Marokko

Op het Mercatorplein in Amsterdam-West heeft de politie donderdagavond ingegrepen na onlusten rond de winst van Marokko op Canada tijdens het WK in Qatar. Dat laat een woordvoerder weten. Er werd zwaar vuurwerk afgestoken en de politie riep iedereen op te vertrekken.