Johnson ziet opnieuw kritische bewindslieden vertrekken

Nieuws
De onvrede over de Britse premier Boris Johnson leidt donderdag voor de derde dag op rij tot een uittocht van bewindslieden. Met het vertrek van onder anderen minister Brandon Lewis (Noord-Ierland) en onderminister Helen Whately (Financiën) komt het aantal opgestapte regeringsleden rond de vijftig te liggen.
anp
donderdag 7 juli 2022 om 08:50
Afbeelding
beeld anp
anp

De jongste rel rondom Johnson draait om zijn keuze om begin dit jaar partijgenoot Chris Pincher een functie te geven, ondanks dat hij wist dat die werd beschuldigd van seksueel wangedrag. Pincher stapte vorige week op na berichten dat hij twee mannen zou hebben betast in een privéclub.

Meerdere partijgenoten vinden dat Johnson na een reeks schandalen niet meer in staat is om de Conservatieve Partij en het land te leiden. Lewis stelt in zijn afscheidsbrief dat hij zijn eigen integriteit niet op het spel kan zetten om de huidige politieke situatie te verdedigen. ‘Het is duidelijk dat onze partij, parlementaire collega’s, vrijwilligers en het hele land beter verdienen’, aldus de politicus.

Johnson wil ondanks de groeiende kritiek van zijn partijgenoten niet opstappen. Een maand geleden overleefde hij een interne vertrouwensstemming en die kan niet binnen een jaar opnieuw worden gehouden. Deze regel kan volgende week worden gewijzigd, nadat het partijcomité dat over de stemming gaat maandag nieuwe leden heeft gekozen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zelensky bevestigt tegenoffensief tegen Russische troepen

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag bevestigd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

Afbeelding

Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbe..

Afbeelding

Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

Afbeelding

Den Haag: parkeerplekken stranden Scheveningen en Kijkduin vol

De gemeente Den Haag roept strandgangers zaterdagmiddag op niet meer met de auto naar Scheveningen en Kijkduin te komen. De parkeerplekken bij de stranden zijn vol.

Afbeelding

Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur.

Afbeelding

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte.